Robotteja hankitaan nyt grilliin ja pihalle

Piha
Robotteja hankitaan nyt grilliin ja pihalle
Robotit eivät askaroi enää pelkästään kodin seinien sisäpuolella, vaan tämän kesän suosikkeja käytetään ulkona. Robotit ryömivät ensimmäistä kesää suomalaisten grilleihin. Tämän hetken ostetuin ja halutuin kotirobotti on robottiruohonleikkuri.

Robotteja hankitaan nyt grilliin ja pihalle

Robotit eivät askaroi enää pelkästään kodin seinien sisäpuolella, vaan tämän kesän suosikkeja käytetään ulkona. Robotit ryömivät ensimmäistä kesää suomalaisten grilleihin. Tämän hetken ostetuin ja halutuin kotirobotti on robottiruohonleikkuri.

 

Robottipölynimurit ovat olleet suosittuja jo pidemmän aikaa. Seuraavaksi markkinoille tulivat robottiruohonleikkurit, lattianpesurobotit ja viime kesänä robotit ryhtyivät pesemään ikkunoita.

– Ensimmäiset robotit oli tarkoitettu lähinnä kodin seinien sisäpuolelle. Tämän kesän suosituimpia robotteja käytetään ulkona, kertoo Gigantin tuotepäällikkö Antti Pakarinen.

Tällä hetkellä suosituimpia robotteja ovat robottiruohonleikkurit, jotka suomalaiset ovat löytäneet kunnolla vasta tänä vuonna.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

– Viime kesänä myimme robottiruohonleikkureita muutaman kuukaudessa ja nyt myymme niitä useita päivässä, Pakarinen sanoo.

Robottiruohonleikkuri on hiljainen apuri niille, joille nurmikon leikkaaminen ei ole kaikista mieluisinta hommaa.

– Toki myös naapurien ilmeet ovat kullanarvoisia, kun he näkevät robotin ensimmäistä kertaa aidan vihreämmällä puolella. Leikkuualue rajataan robotin mukana tulevilla langoilla, jotta robotti ei eksy parturoimaan naapurin pelargonioita, Pakarinen havainnollistaa.

Tämän kesän mielenkiintoisinta robottiuutuutta, grillinpuhdistusrobottia, käytetään myös useimmiten kodin seinien ulkopuolella.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

– Grillbot puhdistaa grillin alle puolessa tunnissa. Se sopii useimpiin grilleihin. Grillaajan ei myöskään tarvitse odotella grillin jäähtymistä, sillä Grillbot kestää hyvin kuumuutta, jopa 120 °C lämpötilan, kertoo Pakarinen.

Robotit tulevat arkeesi, mutta mitä ne siellä tekevät?

Robottitarjonta tavallisissa kodinkoneliikkeissä lisääntyy huimalla vauhdilla. Robotit ovat keskittyneet erityisesti kodinhoitoon ja kodin pikkuaskareisiin.Gigantti keräsi faktat suosituimmista kotiroboteista.

1.Robottiruohonleikkuri

Robottiruohonleikkuri leikkaa nurmikon puolestasi. Robotti on erittäin hiljainen verrattuna polttomoottori-käyttöiseen ruohonleikkuriin ja se pitää nurmikon kunnossa päivästä toiseen – ilman vaivaa. Leikkuualue rajataan robotin mukana tulevilla langoilla, jotta robotti ei eksy omalta tontilta.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Esimerkiksi Robomowin uusinta mallia voi ohjata älypuhelimella tai tabletilla. Robottiruohonleikkurissa on myös lapsilukko ja laitteen voi lukita PIN-koodilla. Robomow pilkkoo leikatun ruohon hienoksi silpuksi, jonka jälkeen se putoaa takaisin maahan ruohon juurelle ja kompostoituu. Leikattua ruohoa ei tarvitse haravoida, vaan se toimii lannoitteena antaen nurmikolle tärkeitä ravintoaineita. Leikkuutekniikka estää myös sammalta ja rikkaruohoja kasvamasta.

2.Grillinpuhdistusrobotti

Witt Grillbot -grillinpuhdistusrobotti sijoitetaan grilliritilän päälle ja se puhdistaa grillin täysin automaattisesti. Grillbot kestää hyvin kuumuutta, jopa 120 °C lämpötilan, joten grillaajan ei tarvitse odotella grillin jäähtymistä. Grillbot sopii kaasu-, hiili- ja sähkögrillien puhdistamiseen.

3.Robotti-imuri

Esimerkiksi iRobot Roomba 785 -robottipölynimuri puhdistaa kaikki lattiatyypit käden käänteessä. Robotin voi ajastaa imuroimaan silloin kun se itselle parhaiten sopii, myös silloin kun ei itse ole kotona.

4.Lattianpesurobotti

Viime vuonna Gigantin valikoimiin tullut iRobot Braava 380 -lattiansiivousrobotti pesee lattiat mikrokuituliinalla ja se osaa puhdistaa myös vaikeat tahrat. Navigointijärjestelmä ohjaa robottia ja Pro-Clean-järjestelmä takaa tasaisen pesutuloksen.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

5.Ikkunanpesurobotti

Indream Hobot -ikkunanpesurobotti pysyy imuvoimalla kiinni ikkunan pinnassa ja puhdistaa ikkunan mikrokuituliinan avulla. Ikkunanpesurobotti sopii ikkunoiden lisäksi myös muun muassa suihkukaapin, kaakeloitujen seinien tai lasipöytien puhdistamiseen. Suihkauta vain hieman pesuainetta liinoihin ja puhdasta tulee!

6.Hyvinvointirobotti

WheeMe-robotti on pieni robottilaite, joka ajelee vartalollasi rentouttaen ja ennaltaehkäisten stressiä sekä lihasten kipeytymistä.

 

Gigantti Oy on Suomen suurin kodinelektroniikan jälleenmyyjä.

Gigantilla on 39 myymälää ympäri Suomea aina Tammisaaresta Rovaniemelle. Yrityksemme palveluksessa työskentelee liki 1 000 henkilöä myymälöissä, yritysmyynnissä, verkkokaupassa sekä asiakaspalvelussa.

Lähde: Deski.fi