MAINOS

Romanttinen huvimaja – esittelyssä kaksi erityylistä pihaa

Piha

Suloisen huvimajan sisällä kasvaa viiniköynnös ja katon välistä ryöppyää karhunvadelmaa. Purkutuomion saanut kasvihuone sai uuden elämän, kun vanhat pariovet löytyivät sattumalta.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY
 

Pohjanmaalaisen pihapiirin romanttinen huvimaja huumaa tuoksullaan ja ainutlaatuisella tunnelmallaan. Vaikka kasvihuonetta käytetään enemmän huvimajana kuin viljelypaikkana, kasvejakin toki löytyy: sisällä kasvaa ympärivuotisesti viiniköynnös, ja katon välistä puskee karhunvadelman oksia. Lattian raoissa rönsyilee maahumala, ja amppeleissa kukoistavat mansikat. Vanhoihin ruukkuihin ja peltipurkkeihin on istutettu muun muassa orvokkeja, murattia ja sokerihernettä.

romanttinen_mg_9000

Erikorkuisille tasoille asetellut ruukut ryhdistävät yleisilmettä.

Purkutuomiosta pihan kaunottareksi

– Rakennus oli ensin muovilla peitetty kasvihuone, ja se oli tarkoitus purkaa kokonaan pihaa rumentamasta. Löysin sattumalta vanhat pariovet ja ikkunoita, jotka olivat menossa kaatopaikalle. Otin ovet ja ikkunat talteen, ja saimme idean käyttää niitä kasvihuoneessa, koska sen runko oli vielä hyvässä kunnossa. Kaikki rakennusmateriaali onkin kierrätettyä, omistaja kertoo.

Viisi vuotta sitten korjattu huvimaja on nykyään kovassa käytössä. Huvimajasta on tullut perheen äidin lempipaikka, jossa hän aloittaa kesäaamunsa kahvikupillisella. Huvimajassa viihtyvät myös muu perhe ja ystävät, ja siellä ruokaillaan ja seurustellaan varhaisesta keväästä pimenevien iltojen rapujuhliin saakka. Haalistuneen valkoinen rakennus ja sen esineet edustavat maalaisromanttista tyyliä parhaimmillaan. Vanhat tavarat, kuluneet pinnat sekä esineiden ja kasvien runsaus ovat tyylille ominaisia piirteitä.  

  romanttinen  romanttinen_mg_9036

Huvimajan kaikki rakennusmateriaalit, huonekalut ja esineet ovat kierrätettyjä. Vanhoilla ruosteisilla peltipurkeilla romanttiseen tyyliin saa rosoisuutta. 

Luonnonomainen pihapiiri valloittaa

Parhaat ideat perheen äiti kertoo saavansa puutarhamyymälöissä kasveja hypistellessään.

– Kokeilen uusia kasveja joka vuosi, mutta vanhat suosikit pysyvät. Kauniisti kukkivat koristeomenapuut ja syreenit ovat kestosuosikkejani, hän kertoo.

Pihan helppohoitoisuus on perheelle tärkeää. Luonnonomaisessa pihapiirissä mansikatkaan eivät kasva perinteisissä riveissä, vaan niitä on istutettu sinne tänne: puiden ja pensaiden alle sekä kukkapenkkeihin kasvihuoneen amppeleiden lisäksi. Rustiikkinen kasvihuone istuu hyvin pihapiiriin.

– Meillä otetaan rennosti pihan suhteen, rikkaruohotkaan eivät hetkauta, omistajat naurahtavat.

romanttinen_mg_9018

 Kevätkausi alkaa orvokeilla. Vanhoissa kukkaruukuissa saa näkyä ajan patina.

Teksti: Elina Turunen, kuvat: Anna Autio

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

huvimaja kasvihuone piha puutarha romanttinen


Lisää samasta aiheesta