MAINOS

Ruiskutettava vedeneriste helpottaa vesieristyksen tekemistä

Kylpyhuone

MaxStop on ensimmäinen ruiskutettava vedeneriste, jonka paksuus voidaan todeta rikkomatta eristeen pintaa.

Jaa sosiaalisessa mediassa

– Täysin samanlaista tuotetta ei ole. Tällä hetkellä eristekerrosten paksuus joudutaan mittaamaan rikkomalla eristeen pinta ja täyttämällä rikottu kohta uudelleen. Kehittämämme vedeneriste ja siihen liittyvä mittaustapa poistavat tämän ongelman, sanoo tuotteen markkinoille tuoneen paraislaisen GVK Coating Technology GVK:n toimitusjohtaja Anssi Seppinen.

Kalvonpaksuuden toteaminen yksinkertaista

MaxStop-vedeneristeen kalvonpaksuuden toteaminen tapahtuu yksinkertaisesti. Alustaan vedetään GVK:n kehittämällä Opateq-tussilla tai tavallisella mustalla vedenpitävällä huopakynällä ristikkäisiä viivoja nurkasta nurkkaan.

– Opateq-tussia käyttämällä voidaan merkit jäljittää valmiin kaakelipinnan alta. Kun merkit on laitettu paikoilleen, levitetään vedeneriste normaalisti. Kun mustat tussiviivat eivät enää näy läpi, tiedetään että kalvonpaksuus on riittävä. Niin yksinkertaista se on, Seppinen kertoo.

– Uudella mittaustavalla saadaan varmuus riittävästä kalvonpaksuudesta, jopa laajoilta pinnoilta. Mittausmenetelmä on merkittävästi parempi kuin aiempi tapa, jossa koepaloja piti ottaa rikkomalla eristeen kalvo. Kalvon rikkominen heikentää eristeen vedenpitävyyttä.

Kertaruiskutuksella riittävän paksu vedeneriste

MaxStop on markkinoiden ensimmäinen ruiskutettava vedeneriste. Kertaruiskutuksella saadaan aikaan riittävä kalvonpaksuus. GVK suosittelee kuitenkin kahta erillistä ruiskutuskertaa.

– Tuote kuivuu nopeasti, jolloin valmista saadaan jo yhdessä päivässä. Tuote on myös telattavissa, ja siinä on tavallisen seinämaalin telausominaisuudet, joten se on helppo levittää, Seppinen sanoo.

Vedeneristejärjestelmälle on haettu kahta patenttia

Ruiskutettava vedeneriste

Vedeneristeen paksuus voidaan todeta rikkomatta eristeen pintaa.

Ensimmäinen liittyy valmistuksessa käytettyyn kemiaan, jonka ansiosta MaxStop on merkittävästi tiiviimpi kuin muut vedeneristeet. Toinen patentti liittyy kalvonpaksuuden toteamiseen ilman, että valmista vedeneristekalvoa täytyy rikkoa.

MaxStop-vedeneristysjärjestelmä on CE-sertifioitu ja myynnissä hyvin varustetuista rautakaupoissa ympäri Suomen.

Lisätietoja: www.gvk.fi

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

ruiskutettava vedeneriste vedeneriste vedeneristys vedeneristysmassa