Blinit kuuluvat suolaisten herkkujen aatelistoon

Ruoka Yleinen
Blinit lautasella kuohu- ja samppanjapullojen keskellä.
Blinit ovat täyteläinen herkku juhlaan ja arkeen. Ne sopivat myös alkupalaksi. Blinit nautitaan mätien, smetanan sekä sipulin kera, ja lasiin kaadetaan luonteikasta kuohuvaa juomaa.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
1.2.2024

Blinit ovat vakiinnuttaneet paikkansa suomalaisessa juhlapöydässä ja myös hieman arkisemmissa ruokailuhetkissä – eikä ihme, sillä ne ovat helposti valmistuva ja makunystyröitä takuuvarmasti hivelevä ruoka.

Blinit tehdään tattarijauhoista ja paksusta jogurtista, joiden annetaan käydä hiivan voimalla mielellään yön yli. Ne tarjoillaan yleensä smetanan, sipulin ja mädin kera – ja nautitaan hyvän kuohuviinin tai samppanjan kera. 

Blinit ovat mukavan tuhtia ruokaa, joten jos ne tarkoillaan alkupalana, kutakin ruokailijaa varten riittää yksi blini.

Katso reseptin lopusta suositusviinit, jotka syventävät blinien makua entisestään. 

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Blinit lautasella punasipulin, mätien ja smetanan kanssa. 

Blinit

7–8 isoa bliniä

  • 20 g hiivaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl tattarijauhoja
  • 1 dl täysmaitoa
  • 1 kananmunan keltuainen
  • 1 kananmunan valkuainen

Paistamiseen

  • kirkastettua voita

Blinit – näin valmistat

  1. Lämmitä jogurtti kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen hiiva, sokeri, suola ja tattarijauhot.
  2. Anna taikinajuuren käydä viileässä mielellään yön yli tai vähintään 2 tuntia.
  3. Ota taikina huoneen lämpöön.
  4. Lämmitä maito ja sekoita se taikinajuureen.
  5. Erottele kananmunan keltuainen ja valkuainen. Sekoita keltuainen taikinaan.
  6. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi erillisessä kulhossa. Kääntele valkuaisvaahto taikinaan juuri ennen paistamista.
  7. Kuumenna blini- tai ohukaispannu ja lisää pannulle nokare kirkastettua voita. Paista taikinasta paksuhkoja ohukaisia molemmin puolin kullankeltaisiksi.
  8. Lisää voita tarvittaessa paiston aikana. Käytä riittävän mietoa lämpöä, jotta blinit ehtivät kypsyä myös sisältä eivätkä pala pinnasta.

Tarjoiluun

  • siian, muikun tai lohen mätiä
  • smetanaa
  • hienonnettua punasipulia
  • tilliä
  • mustapippuria myllystä

Blinit maistuvat kuohuviinin tai samppanjan kanssa

Täyteläisten ja tuhtien blinien kanssa sopii ehdottomasti nauttia kuivaa hyvää kuohuviiniä tai samppanjaa.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Nadal Original Reserva Corpinnat Brut

Corpinnat syntyi, kun muutama laatutuottaja, kuten Nadal, päätti erota Do Cava -luokituksesta ja muodostaa oman vaativamman doktriinin hyvästä kuohuviinistä. Corpinnat on perheyritys omine viinitarhoineen. Sen kilpailuvaltteja ovat luomuviljely, pienempi laadukas sato ja pidempi kypsytysaika.

Boizel Réserve Champagne Brut

Tämä erittäin kuiva ja hapokas samppanja on maineikkaan tuottajan Reserve-tason palkittu tuote.

Lisää herkullisia reseptejä

Reseptit: Suomelan toimitus/kuvat: Maru Lemmetty

Lähde: wikipedia.com

MAINOS
MAINOS LOPPUU