MAINOS

Hauki Wallenberg jokirapukastikkeella

Ruoka

Hauki Wallenberg eli Wallenbergin haukipihvit on useasti nimetty maailman parhaiksi kalapihveiksi. Tällä reseptillä valmistat maukkaat haukipihvit helposti kotona.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Hauki Wallenberg valmistetaan näistä aineksista

  • 500 g haukifilee (tai kuhaa)
  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 sitruuna
  • 1 muna
  • tilliä
  • merisuolaa, mustapippuria
  • 1⁄2 dl korppujauhoja
  • voita
  1. Jauha haukifilee lihamyllyllä. Laita haukijauheliha ja kerma hetkeksi pakastimeen.
  2. Viilennä myös monitoimikoneen kulho jääkaapissa tai pakastimessa.
  3. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Hienonna tilli, raasta sitruunan kuori ja purista mehu.
  4. Laita jauhettu hauki, sitruunan kuoriraaste ja mehu, kananmuna sekä tilli monitoimikoneen kulhoon. Koneen käydessä lisää kerma ohuena nauhana sitä mukaa, kun se sekoittuu taikinaan. Älä lisää liikaa kermaa kerralla, jotta taikina ei juoksetu. Taikina jää melko löysäksi.
  5. Muotoile taikinasta pihvejä. Pyörittele pihvit korppujauhoissa.
  6. Kuumenna pannu ja anna voin ruskistua. Paista pihvejä molemmin puolin niin, että ne saavat kauniin värin. Laita pihvit lopuksi uuniin kypsymään 10–15 minuutiksi.

Jokirapukastike

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1,5 rkl hummerifondia
  • 2 dl valko- tai kuohuviiniä
  • 1 prk tomaattipyreetä
  • suolaa, mustapippuria
  • kuorittuja jokiravunpyrstöjä
  1. Sekoita kerma ja hummerifondi kattilassa, kuumenna.
  2. Lisää valko- tai kuohuviini ja anna kiehua hiljalleen.
  3. Mausta tomaattipyreellä, suolalla ja pippurilla.
  4. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa hummerifondia.
  5. Lisää lopuksi jokiravunpyrstöt juuri ennen tarjoilua.
  6. Tarjoa hauki Wallenberg jokirapukastikkeen, perunamuusin ja keitettyjen herneiden kanssa.

Hauki Wallenberg ja kala-aterian historia

Wallenbergin haukipihvi oli historiatietojen mukaan tukholmalaisen ravintoloitsijan Anders Sandrewin suosikkiateria, joka tuli tunnetuksi 1950-luvulla. Wallenberg on alun perin saanut nimensä tuomari Marcus Wallenbergiltä, jonka appi oli lääkäri ja keittokirjailija Charles Emil Hagdahl.

Kokeile myös näitä kalaruokia!

 

Resepti: toimitus, kuva: Maru Lemmetty

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

hauki hauki-Wallenberg Herkkusuut Wallenberg


Lisää samasta aiheesta