Iberico-possun sisäfilee ja uudet perunat grillissä & Green Goddess -salaatti

Kesällä grilli kuumenee, ja sinne laitetaan parhaat herkut. Pääruuaksi valmistetaan grillattu Iberico-possun sisäfilee. Se tarjoillaan maukkaan salsa verde -kastikkeen, grillattujen uusien perunoiden, rapsakoiden lehtikaalisipsien ja jumalaisen Green Goddess -salaatin kera.
Iberico-possun sisäfilee grillissä
-
Ota Iberico-possun sisäfilee lämpenemään noin 40 minuuttia ennen paistamista.
-
Mausta liha suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
-
Grillaa sisäfilee kokonaisena kypsäksi.
-
Leikkaa kypsennetty filee noin 1,5 cm kokoisiksi paloiksi ja tarjoile
Salsa verde -kastike
-
lehtipersiljaa
-
basilikaa
-
minttua
-
2–3 valkosipulinkynttä
-
pieniä kapriksia
-
oliiviöljyä
-
sitruuna- tai viinietikkahappoa
Valmista salsa verde -kastike näin
-
Hienonna yrtit pieneksi.
-
Kuori ja purista valkosipulit murskaksi.
-
Sekoita yrtit, valkosipulimurska ja kaprikset pienessä kulhossa.
-
Lisää oliiviöljyä niin paljon, että yrtit peittyvät.
-
Mausta suolalla ja mustapippurilla ja laita jääkaappiin maustumaan.
-
Tarjoile salsa verde -kastike huoneenlämpöisenä.

Iberico-possun sisäfilee ja uudet perunat valmistuvat herkullisiksi grillissä Muurikka-pannulla.
Grillatut uudet perunat
-
pienikokoisia uusia perunoita
-
2–3 rkl oliiviöljyä
-
voita
-
2–3 vartta kevätsipulia
-
tilliä
-
merisuolaa
Valmista uudet perunat grillissä näin
-
Pese perunat ja laita ne kulhoon.
-
Lisää oliiviöljy ja pyörittele perunat öljyssä.
-
Grillaa perunoita miedolla lämmöllä välillä käännellen, kunnes ne ovat kypsiä.
-
Silppua kevätsipulit ja tilli.
-
Nosta perunat grillistä kulhoon.
-
Lisää sekaan voi, kevätsipuli sekä tilli ja pyörittele kauttaaltaan.
-
Mausta suolalla.

Grillatut uudet perunat maustetaan tillillä, kevätsipulilla ja suolalla.
Green Goddess -salaatti
-
1 pieni varhaiskaali
-
1 iso kurkku
-
2–3 kevätsipulin vartta
-
1 ruukku ruohosipulia
-
1 pussi babypinaattia
Salaattikastike
-
tuoretta basilikaa
-
2–3 valkosipulin kynttä
-
1 pieni salottisipuli
-
2 sitruunan mehu
-
0,5–1 dl oliiviöljyä
-
0,5 dl cashewpähkinöitä
-
viinietikkaa

Green Goddess -salaatti on uskomattoman herkullinen grilliruuan lisuke.
Valmista Green Goddess -salaatti näin
-
Huuhtele salaattiainekset vedellä ja pilko veitsellä haluamasi kokoisiksi. Laita pilkotut ainekset suureen kulhoon.
-
Lisää tehosekoittimeen ensin kastikkeen nestemäiset ainekset ja sen jälkeen kaikki muut.
-
Soseuta, kunnes rakenteesta tulee kastikemainen.
-
Kaada lopuksi kastike salaattikulhoon ja sekoita hyvin.
Lähde: mtvuutiset.fi
Lehtikaalisipsit
-
lehtikaalia
-
oliiviöljyä
Valmista lehtikaalisipsit näin
-
Paloittele lehtikaalin lehdet pienemmiksi paloiksi ja poista kova varsiosa.
-
Levitä lehtikaalit tasaisesti leivinpaperin päälle pellille.
-
Kaada päälle ohut kerros oliiviöljyä ja sekoittele niin, että öljy leviää tasaisesti.
-
Ripottele pinnalle suolaa.
-
Kypsennä sipsit 150-asteisen uunin keskitasolla noin 20–25 minuuttia.
-
Voit käännellä sipsejä lastan avulla paistamisen aikana.
-
Tarjoile esimerkiksi dippikastikkeen kanssa tai sellaisenaan.
Lähde: wilfa.fi
Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:
Green Goddess -salaatti Iberico-possun sisäfilee Iberico-possun sisäfilee grillissä lehtikaalisipsit salsa verde -kastike uudet perunat grillissäTuotehaku
Hae pientaloasumisen tuotteita ja lisätietoja