Iberico-possun sisäfilee ja uudet perunat grillissä & Green Goddess -salaatti

Ruoka
Iberico-possun sisäfilee
Kesällä grilli kuumenee, ja sinne laitetaan parhaat herkut. Pääruuaksi valmistetaan grillattu Iberico-possun sisäfilee. Se tarjoillaan maukkaan salsa verde -kastikkeen, grillattujen uusien perunoiden, rapsakoiden lehtikaalisipsien ja jumalaisen Green Goddess -salaatin kera.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
28.3.2023

Iberico-possun sisäfilee grillissä

  1. Ota Iberico-possun sisäfilee lämpenemään noin 40 minuuttia ennen paistamista.
  2. Mausta liha suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
  3. Grillaa sisäfilee kokonaisena kypsäksi.
  4. Leikkaa kypsennetty filee noin 1,5 cm kokoisiksi paloiksi ja tarjoile

Salsa verde -kastike

  • lehtipersiljaa
  • basilikaa
  • minttua
  • 2–3 valkosipulinkynttä
  • pieniä kapriksia
  • oliiviöljyä
  • sitruuna- tai viinietikkahappoa

Valmista salsa verde -kastike näin

  1. Hienonna yrtit pieneksi.
  2. Kuori ja purista valkosipulit murskaksi.
  3. Sekoita yrtit, valkosipulimurska ja kaprikset pienessä kulhossa.
  4. Lisää oliiviöljyä niin paljon, että yrtit peittyvät.
  5. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja laita jääkaappiin maustumaan.
  6. Tarjoile salsa verde -kastike huoneenlämpöisenä.
Iberico-possun sisäfilee

Iberico-possun sisäfilee ja uudet perunat valmistuvat herkullisiksi grillissä Muurikka-pannulla.

Grillatut uudet perunat

  • pienikokoisia uusia perunoita
  • 2–3 rkl oliiviöljyä
  • voita
  • 2–3 vartta kevätsipulia
  • tilliä
  • merisuolaa

Valmista uudet perunat grillissä näin

  1. Pese perunat ja laita ne kulhoon.
  2. Lisää oliiviöljy ja pyörittele perunat öljyssä.
  3. Grillaa perunoita miedolla lämmöllä välillä käännellen, kunnes ne ovat kypsiä.
  4. Silppua kevätsipulit ja tilli.
  5. Nosta perunat grillistä kulhoon.
  6. Lisää sekaan voi, kevätsipuli sekä tilli ja pyörittele kauttaaltaan.
  7. Mausta suolalla.
Iberico-possun sisäfilee

Grillatut uudet perunat maustetaan tillillä, kevätsipulilla ja suolalla.

Green Goddess -salaatti

  • 1 pieni varhaiskaali
  • 1 iso kurkku
  • 2–3 kevätsipulin vartta
  • 1 ruukku ruohosipulia
  • 1 pussi babypinaattia

Salaattikastike

  • tuoretta basilikaa
  • 2–3 valkosipulin kynttä
  • 1 pieni salottisipuli
  • 2 sitruunan mehu
  • 0,5–1 dl oliiviöljyä
  • 0,5 dl cashewpähkinöitä
  • viinietikkaa
Green Goddess -salaatti

Green Goddess -salaatti on uskomattoman herkullinen grilliruuan lisuke.

Valmista Green Goddess -salaatti näin

  1. Huuhtele salaattiainekset vedellä ja pilko veitsellä haluamasi kokoisiksi. Laita pilkotut ainekset suureen kulhoon.
  2. Lisää tehosekoittimeen ensin kastikkeen nestemäiset ainekset ja sen jälkeen kaikki muut.
  3. Soseuta, kunnes rakenteesta tulee kastikemainen.
  4. Kaada lopuksi kastike salaattikulhoon ja sekoita hyvin.

Lähde: mtvuutiset.fi

Lehtikaalisipsit

  • lehtikaalia
  • oliiviöljyä

Valmista lehtikaalisipsit näin

  1. Paloittele lehtikaalin lehdet pienemmiksi paloiksi ja poista kova varsiosa.
  2. Levitä lehtikaalit tasaisesti leivinpaperin päälle pellille.
  3. Kaada päälle ohut kerros oliiviöljyä ja sekoittele niin, että öljy leviää tasaisesti.
  4. Ripottele pinnalle suolaa.
  5. Kypsennä sipsit 150-asteisen uunin keskitasolla noin 20–25 minuuttia.
  6. Voit käännellä sipsejä lastan avulla paistamisen aikana.
  7. Tarjoile esimerkiksi dippikastikkeen kanssa tai sellaisenaan.

Lähde: wilfa.fi

 

MAINOS
MAINOS LOPPUU