MAINOS

Kampasimpukkapasta on arjen luksusta

Ruoka

Juhla-aterialle katetaan perinteiset kevään maut ja värit. Vaikka ainekset tuovat menyyseen luksuksen tuntua, ateria on pikemminkin raikas kuin liian tuhti. Pääruuaksi tarjoiltava kampasimpukkapasta hurmaa maullaan ja koreudellaan.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Näistä aineksista syntyy kampasimpukkapasta neljälle

  • 500 g pinaattituorepastaa

  • 1 purjo

  • 4 rkl voita

  • 800 g kampasimpukoita tuoreina tai sulatettuina

Kastike

  • tilkka öljyä

  • yksikyntinen valkosipuli murskattuna

  • 2 tl tuoretta inkivääriä tai inkivääritahnaa

  • 5 dl kermaa

  • 2 dl kookosmaitoa

  • 2 liha- tai kalaliemikuutio

  • 4 rkl valkoviiniä

  • 2 rkl, eli n. ½ limetin mehu

  • ripaus curryjauhetta

  • 2 tl kuivattua chilirouhetta

  • suolaa

  • sokeria

kampasimpukkapasta ja pari viinipulloa

Koristeluun

mätiä tai kaviaaria

  1. Aloita pastakastikkeen valmistuksesta. Lirauta paistinpannulle tai kasariin tilkka öljyä. Lisää valkosipuli ja inkivääri. Anna aromien avautua ja kaada joukkoon kerma ja kookosmaito. Lisää lihaliemikuutio, ja keitä seosta hieman kokoon.

  2. Lisää valkoviini, limetin mehu ja mausteet. Anna keittyä vielä hieman kasaan niin, että mausteet pääsevät oikeuksiinsa. Laita kastike hetkeksi sivuun.

  3. Keitä pasta. Kuullota purjo voissa paistinpannulla ja laita hetkeksi sivuun.

  4. Mikäli käytät pakastettuja kampasimpukoita, sulata niitä kylmän veden alla noin 20–30 minuuttia. Pyyhi sulatetut kampasimpukat kuiviksi talouspaperilla ja ruskista paistinpannulla molemmin puolin öljytilakassa.

  5. Kokoa annokset. Laita lautaselle keitettyä pastaa, lisää kuullotetut purjot ja kampasimpukat. Koristele mädillä ja kaada päälle vielä runsaasti kastiketta.

Kampasimpukkapasta maistuu näiden viinien kanssa 

Pannonhalmi Rajnai Rizling 2020, 14,99 €/0,75 l: Vuonna 996 perustetun ja edelleen toimivan Pannonhalman luostariviinitilan käsialaa oleva, Riesling-rypäleestä valmistettu raikkaan hedelmäinen valkoviini sopii hyvin merenelävien kanssa.

Granbazán Ámbar Albariño 2020, 21,98 €/0,75 l: Vegaanisessa viinissä yhdistyvät pureskeltava hedelmäisyys, runsas tasapainoinen hapokkuus ja valtameren suola. Siinä on tarpeeksi luonnetta ja eleganssia kampasimpukoille.

Kuvat: Maru Lemmetty, resepti: toimitus

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Herkkusuut kampasimpukkapasta kevätruoka simpukkapasta