MAINOS

Kantarelli-pekonileipä – helppo herkku kantarelleista

Ruoka

Kantarelli-pekonileipä hurmaa alkuruokana ja maistuu myös iltapalana.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Kantarelli sopii erinomaisesti lämpimiin voileipiin. Mehevän kantarellileivän täytteenä voit tarvittaessa käyttää muitakin metsäsieniä.

Kantarelli-pekonileipä

4 annosta

  • 1 l kantarelleja
  • 2 sipulia
  • voita 
  • 2 dl kermaa
  • lihaliemikuutio
  • suolaa tarvittaessa
  • ripaus currya
  • 4 siivua pekonia 
  • 4 viipaletta maalaisleipää
  • oliiviöljyä
  • ruohosipulia
  1. Silppua sipuli ja kantarellit.
  2. Paista sipulia voissa paistinpannulla hetki, lisää kantarellit.
  3. Kaada joukkoon kerma ja lihaliemikuutio.
  4. Mausta currylla ja tarvittaessa suolalla.
  5. Jätä hautumaan miedolla lämmöllä.
  6. Paista pekonit rapeiksi paistinpannulla ja siirrä sivuun odottamaan.
  7. Leikkaa maalaisleivästä 4 viipaletta. Paista viipaleita oliiviöljyssä pannulla molemmin puolin. 
  8. Jaa kantarelliseos leipien päälle, lisää pekonisiivut ja koristele leivät lopuksi tuoreella ruohosipulilla.

 

Kokeile myös näitä sienireseptejä

Sienten säilöminen

Missä kantarelli kasvaa?

Kantarellit eli keltavahverot Kantarellit kasvavat yleensä lehtipuuvaltaisissa sekametsissä. Kantarellit pitävät koivujen läheisyydestä sekä kovaksi painautuneesta maastosta. Tämän vuoksi kantarelleja voikin usein löytää metsäteiden ja polkujen varsilta.

Kantarelli tarvitsee menestyäkseen valoisan kasvupaikan. Tiheistä ja synkistä havumetsistä kantarelleja ei siksi löydäkään.

 

Kuva: Maru Lemmetty

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

alkuruoka resepti


Lisää samasta aiheesta