MAINOS

Kantarellikeitto

Ruoka

Kantarellikeitto on yksi suomalaisten suosituimpia sienireseptejä.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Kantarellikeitto saa samettista pehmeyttä kuohukermasta. Keitto tuo ripauksen luksusta aterian alkuun.

Kantarellikeitto valmistuu näillä aineksilla

  • 600 g kantarelleja
  • 3 salottisipulia
  • 2–3 valkosipulinkynttä
  • 5 dl vettä
  • kana- tai kasvisliemikuutio
  • 3 dl kuohukermaa
  • 50 g voita
  • suolaa ja pippuria
  1. Puhdista kantarellit ja hienonna ne karkeasti.
  2. Haihduta sienistä ylimääräinen neste paistamalla niitä hetki paksupohjaisessa kattilassa keskilämmöllä.
  3. Kuori ja hienonna salotti- ja valkosipulit. Lisää ne sienten joukkoon ja kuullota hetki.
  4. Lisää vesi ja kana- tai kasvisliemikuutio. Anna kiehua kasaan noin 15 minuuttia.
  5. Laita joukkoon kerma ja voi, sekoita keitto tasaiseksi ja kiehauta.
  6. Mausta keitto makusi mukaan suolalla ja mustapippurilla.
  7. Annostele kantarellikeitto lautasille.
  8. Koristele annokset rapeaksi paahdetulla pekonilla ja muutamalla timjaminoksalla.

Kantarellikeitto ja viinit

Panosta: Palmer & Co. Reserve Champagne Brut 0.375 l

Palmerin samppanjassa aistii omenan ja sitruksen aromien lisäksi paahteisuutta, mikä muodostaa keiton kanssa harmonisen makuelämyksen.

Pihistä tai tarjoa suuremmalle seurueelle: Enate Chardonnay 234

Enaten Chardonnay maistuu tasapainoisen hedelmäisyytensä ja raikkautensa ansiosta monipuolisesti erilaisten ruokien kanssa. Sen moniulotteisuus tuo miellyttävän kontrastin syksyiselle keitolle.

 

Kantarellikeitto on helppo valmistaa.

Kokeile myös näitä sienireseptejä

Sienten säilöminen

 

Kantarelli on herkullinen ruokasieni

Milloin on kantarelliaika?

Kesän ensimmäiset kantarellit nousevat yleensä juhannuksen aikoihin kesäkuussa. Parhaimmillaan kantarellien satokausi on heinäkuussa, mutta kantarelleja voi hyvin löytää metsästä vielä myöhään syksylläkin, aina pakkassäiden alkuun saakka.

Mitä kantarelleista voi valmistaa?

Kantarelli on monikäyttöinen sieni. Kokeile kantarellikeiton lisäksi esimerkiksi kantarellirisottoa, kantarellipiirakkaa, kantarellimuhennosta tai kantarellimunakasta.

 

Resepti: toimitus, ruokakuva: Maru Lemmetty

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

kantarellikeitto reseptit ruokareseptit sienikeitto


Lisää samasta aiheesta