MAINOS

Karitsatartar – Herkkusuiden kevätmenyyn alkuruoka

Ruoka

Juhla-aterialle katetaan perinteiset kevään maut ja värit. Vaikka ainekset tuovat menyyseen luksuksen tuntua, ateria on pikemminkin raikas kuin liian tuhti. Alkupalaksi nautitaan herkullinen karitsatartar.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Herkullinen karitsatartar neljälle syntyy seuraavista aineksista

  • 500 g karitsan fileetä
  • 1 pieni salottisipuli
  • 1 pieni maustekurkku
  • 1–2 rkl Worcestershire-kastiketta
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • suolaa, mustapippuria

karitsatartar ja kananmuna

Karitsatartar koristellaan näillä  

  • 4 kananmunankeltuaista
  • pikkukapriksia
  • maustekurkkuja
  • sormisuolaa, mustapippuria
  1. Leikkaa liha terävällä veitsellä ensin ohuiksi viipaleiksi. Sen jälkeen leikkaa viipaleet pieniksi kuutioksi.
  2. Mausta liha Worcestershire-kastikkeella, suolalla ja mustapippurilla.
  3. Kuori sipuli ja leikkaa se mahdollisimman pieniksi kuutioiksi.
  4. Kuutioi maustekurkku.
  5. Lisää sipuli, maustekurkku ja sinappi lihan joukkoon.
  6. Muotoile karitsatartar neljäksi pihviksi käsin. Voit myös käyttää apunasi muottia. 
  7. Nosta keltuaiset pihvien päälle ja rouhi pinnalle suolaa sekä mustapippuria.

Karitsatartar maistuu näiden viinien kanssa

Las Moradas de San Martín Senda Garnacha 2018, 14,99 €/0,75 l: Vivahteikkaassa vegaanisessa alkuviinissä yhdistyvät raikkaus, runsaus ja silkkisyys. Luomuviinin tasapainoinen hapokkuus ja viehkeä aromimaailma sopivat karitsatartarin makumaailmaan.

Rioja Vega Gran Reserva 2013, 29,98 €/0,75 l: Vegaaninen viini on suuntäyttävä ja samalla samettisen pehmeä varustettuna monipuolisella aromimaailmalla. Riojan Gran Reserva on klassikkoyhdistelmä lampaan ja karitsan kanssa nautittavaksi.

Lue myös: Etanaresepti: helppo, nopea ja herkullinen

Pientalon herkkusuut – savulohitartar-leivät

 

 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Herkkusuut reseptit ruoka viinit