Karitsatartar – helppo resepti juhlavalle alkuruoalle

Ruoka
karitsatartar ja kaksi pulloa viiniä
Karitsatartar on maukas ja juhlava alkuruoka, joka valmistuu helposti muutamista aineksista. Tartarin kanssa sopii juomaksi punaviini, tutustu viinisuosituksiimme!
MAINOS
MAINOS LOPPUU
26.3.2024

Herkullinen karitsatartar neljälle syntyy seuraavista aineksista

  • 500 g karitsan fileetä
  • 1 pieni salottisipuli
  • 1 pieni maustekurkku
  • 1–2 rkl Worcestershire-kastiketta
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • suolaa, mustapippuria

karitsatartar ja kananmuna

Tartar koristellaan munankeltuaisilla, kapriksilla ja maustekurkuilla

  • 4 kananmunankeltuaista
  • pikkukapriksia
  • maustekurkkuja
  • sormisuolaa, mustapippuria
  1. Leikkaa liha terävällä veitsellä ensin ohuiksi viipaleiksi. Sen jälkeen leikkaa viipaleet pieniksi kuutioksi.
  2. Mausta liha Worcestershire-kastikkeella, suolalla ja mustapippurilla.
  3. Kuori sipuli ja leikkaa se mahdollisimman pieniksi kuutioiksi.
  4. Kuutioi maustekurkku.
  5. Lisää sipuli, maustekurkku ja sinappi lihan joukkoon.
  6. Muotoile karitsatartar neljäksi pihviksi käsin. Voit myös käyttää apunasi muottia.
  7. Nosta keltuaiset pihvien päälle ja rouhi pinnalle suolaa sekä mustapippuria.

Karitsatartar maistuu näiden viinien kanssa

Las Moradas de San Martín Senda Garnacha 2018, 14,99 €/0,75 l: Vivahteikkaassa vegaanisessa alkuviinissä yhdistyvät raikkaus, runsaus ja silkkisyys. Luomuviinin tasapainoinen hapokkuus ja viehkeä aromimaailma sopivat karitsatartarin makumaailmaan.

Rioja Vega Gran Reserva 2013, 29,98 €/0,75 l: Vegaaninen viini on suuntäyttävä ja samalla samettisen pehmeä varustettuna monipuolisella aromimaailmalla. Riojan Gran Reserva on klassikkoyhdistelmä lampaan ja karitsan kanssa nautittavaksi.

Kuvat: Maru Lemmetty, resepti: toimitus

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Lue myös

Tonnikala-avokadotartar: maukas ja moderni

Etanaresepti: helppo, nopea ja herkullinen

Pientalon herkkusuut – savulohitartar-leivät

MAINOS
MAINOS LOPPUU