Kermassa haudutettu leipäjuusto lakkojen kera

Ruoka
Kermassa haudutettu leipäjuusto ja lakkahilloa sekä viinipullo.
Kermassa haudutettu leipäjuusto maistuu suorastaan syntisen herkulliselta. Se tarjoillaan raikkaiden lakkojen kanssa, ja kyytipojaksi sopii kevyesti helmeilevän viini.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
26.3.2024

Kermassa haudutettu leipäjuusto maistuu täyteläisen pehmeältä, samettiselta ja jopa hieman kielletyltä herkulta. 

Perinteisesti leipäjuusto tai juustoleipä on ollut suomalainen juhlapöydän herkku, jota on nautittu vinoneliön muotoisina annospaljona kahvin kanssa tai sen joukossa narskuvana suupalana.

Vasta viime vuosikymmeninä leipäjuustoa on tarjoiltu lämmitettynä lakkahillon ja jopa kerman kanssa. Seuraavaksi esiteltävä Herkkusuiden leipäjuustoresepti vie makunautinnon vielä pidemmälle.

Katso reseptin lopusta suositusviini, jonka kanssa kermainen leipäjuusto maistuu vieläkin herkullisemmalta.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Kermassa haudutettu leipäjuusto lakkahillolla kukkien keskelle katettu.

Kermassa haudutettu leipäjuusto

  • 150 g leipäjuustoa
  • 2 dl kermaa
  • 2 rkl (fariini)sokeria
  • 1 tl kanelia

Tarjoiluun

  • tuoreita lakkoja tai lakkahilloa

Näin valmistat

  1. Leikkaa leipäjuusto kuutioiksi pieniin uunivuokiin.
  2. Mittaa kulhoon kerma, (fariini)sokeri ja kaneli. Sekoita tasaiseksi.
  3. Kaada kerma-mausteseos juustojen päälle ja lämmitä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  4. Tarjoile saatavuuden mukaan tuoreiden lakkojen tai lakkahillon kanssa.

Vinkki! Voit tehdä kermassa haudutetun leipäjuuston myös kokonaisena valurautapannulla.

Kermassa haudutettu kermajuusto ja lakkahilloa ja helmeilevää viiniä pullossa.

Kermassa haudutettu leipäjuusto nautitaan helmeilevän viinin kanssa

Tukeva ja täyteläinen jälkiruoka kaipaa jotain raikastavaa ja keventävää seurakseen.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Vigna Senza Nome 2022

Vigna Senza Nome on raikas klassikko Moscato d´Asti Piemontesta: kepeä, kevyesti helmeilevä ja kukkea. Siinä on alkoholia kohtuulliset 5,5 %. Viini on pakattu kätevään 37,5 cl pulloon, joka riittää pienen porukan jälkiruualle.

Lue myös

Reseptit: Suomelan toimitus/kuvat: Maru Lemmetty

Lähde: wikipedia.com

MAINOS
MAINOS LOPPUU