Kermassa haudutettu leipäjuusto lakkojen kera

Kermassa haudutettu leipäjuusto maistuu suorastaan syntisen herkulliselta. Se tarjoillaan raikkaiden lakkojen kanssa, ja kyytipojaksi sopii kevyesti helmeilevän viini.
Kermassa haudutettu leipäjuusto maistuu täyteläisen pehmeältä, samettiselta ja jopa hieman kielletyltä herkulta.
Perinteisesti leipäjuusto tai juustoleipä on ollut suomalainen juhlapöydän herkku, jota on nautittu vinoneliön muotoisina annospaljona kahvin kanssa tai sen joukossa narskuvana suupalana.
Vasta viime vuosikymmeninä leipäjuustoa on tarjoiltu lämmitettynä lakkahillon ja jopa kerman kanssa. Seuraavaksi esiteltävä Herkkusuiden leipäjuustoresepti vie makunautinnon vielä pidemmälle.
Katso reseptin lopusta suositusviini, jonka kanssa kermainen leipäjuusto maistuu vieläkin herkullisemmalta.
Kermassa haudutettu leipäjuusto
- 150 g leipäjuustoa
- 2 dl kermaa
- 2 rkl (fariini)sokeria
- 1 tl kanelia
Tarjoiluun
- tuoreita lakkoja tai lakkahilloa
Näin valmistat
- Leikkaa leipäjuusto kuutioiksi pieniin uunivuokiin.
- Mittaa kulhoon kerma, (fariini)sokeri ja kaneli. Sekoita tasaiseksi.
- Kaada kerma-mausteseos juustojen päälle ja lämmitä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
- Tarjoile saatavuuden mukaan tuoreiden lakkojen tai lakkahillon kanssa.
Vinkki! Voit tehdä kermassa haudutetun leipäjuuston myös kokonaisena valurautapannulla.
Kermassa haudutettu leipäjuusto nautitaan helmeilevän viinin kanssa
Tukeva ja täyteläinen jälkiruoka kaipaa jotain raikastavaa ja keventävää seurakseen.
Vigna Senza Nome 2022
Vigna Senza Nome raikas klassiko Moscato d´Asti Piemontesta: raikas, kepeä, kevyesti helmeilevä ja kukkea. Siinä on alkoholia kohtuulliset 5,5 %. Viini on pakattu kätevään 37,5 cl pulloon, joka riittää pienen porukan jälkiruualle.
Lue myös
- Mansikkakakku – helppo resepti
- Raparperitiramisu – ihanan raikas kesäjälkiruoka
- Mangojäädyke – raikas ja täyteläinen jälkiruoka
Reseptit: Suomelan toimitus/kuvat: Maru Lemmetty
Lähde: wikipedia.com
Tuotehaku
Hae pientaloasumisen tuotteita ja lisätietoja