Kuningaskatkaravut grillivartaassa – täydellinen herkkupala

Ruoka
Kesällä grilli kuumenee, ja sinne laitetaan parhaat herkut. Alkupalaksi tarjoillaan kuningaskatkaravut grillivartaassa aiolin kera.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
26.3.2024

Kuningaskatkaravut grillivartaassa sopivat alkupalaksi tuhdimmalle grilliruualle tai ihan sellaisenaankin herkutteluhetkeen vaikkapa hyvin viinin kanssa. Ne valmistuvat grillissä nopeasti!

Kuningaskatkaravut grillivartaassa neljälle

  • 600–700 g pakastettuja kuningaskatkarapuja, noin 5 kpl syöjää kohden
  • Aiolia tarjoiluun
Kuningaskatkaravut grillivartaassa

Grilli antaa katkaravuille herkullista makua. Aioli kruunaa makuelämyksen.

Marinadi

  • ½ sitruunan mehu
  • 4–6 valkosipulin kynttä murskattuna
  • nippu persiljaa silputtuna
  • 2 rkl makeaa chilikastiketta
  • suolaa maun mukaan
kuningaskatkaravut grillivartaassa

Oranssinväriset ravut ovat kypsiä. Grillaamiseen kuluu aikaa noin 10 minuuttia.

Valmista kuningaskatkaravut vartaassa näin

  1. Sulata ravut jääkaapissa.
  2. Sekoita marinadiainekset keskenään ja laita ravut marinoitumaan pariksi kymmeneksi minuutiksi.
  3. Pujota raakoja kuningaskatkarapuja neljään vartaaseen.
  4. Grillaa noin 8–10 minuuttia molemmilta puolilta, kunnes ravut ovat oranssin värisiä ja kypsiä.
  5. Tarjoile aiolin kera.

Reseptit Suomelan toimitus/kuvat Maru Lemmetty

Lue myös

Grillausreseptit – grillatut ribsit ja muut helpot grilliherkut

Karitsatartar – Herkkusuiden kevätmenyyn alkuruoka

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Tonnikala-avokadotartar: maukas ja moderni