MAINOS

Mangojäädyke – Herkkusuiden kevätmenyyn jälkiruoka

Ruoka

Juhla-aterialle katetaan perinteiset kevään maut ja värit. Vaikka ainekset tuovat menyyseen luksuksen tuntua, ateria on pikemminkin raikas kuin liian tuhti. Mangojäädyke marinoitujen appelsiinien ja hasselpähkinä krokantin kanssa viimeistelee ihanan aterian.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Mangojäädyke syntyy seuraavista aineksista

  • 2 dl kuohukermaa
  • 3 kananmunan keltuaista
  • 50 g sokeria
  • 1,5 dl mangososetta
  1. Vispaa kuohukerma vaahdoksi ja nosta se odottamaan.
  2. Vaahdota kananmunan keltuaiset kulhossa. Teelusikallinen lämmintä vettä auttaa vaahdotuksessa.
  3. Sulata sokeri kattilassa (121°C:ssä) ja valuta hitaasti kananmunakeltuaisten joukkoon koko ajan voimakkaasti sekoittaen.
  4. Kun keltuais-sokerivaahto on jäähtynyt, lisää joukkoon mangosose. Kääntele viimeisenä sekaan kermavaahto.
  5. Lusikoi seos muotteihin ja pakasta nelisen tuntia.
  6. Kumoa jäädykkeet muoteista kuuman veden ja terävän veitsen avulla tarjoiluvadeille ja koristele marinoiduilla appelsiineilla sekä hasselpähkinäkrokantilla.

Mangojäädyke ja lisukkeita

KORISTELUUN 

Marinoidut (veri)appelsiinit

  • 2–3 (veri)appelsiinia
  • 1/2 limetin mehu
  • 1 tl sokeria
  • raastettua tuoretta inkivääriä
  • tuoretta sitruunamelissaa tai minttua
  1. Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi.
  2. Purista limetistä mehu ja kuori sekä raasta inkivääri.
  3. Sekoita limetin mehu, inkivääriraaste, sokeri ja hienonnettu sitruunamelissa tai minttu kulhossa. Lisää joukkoon appelsiinilohkot ja sekoita varovasti.
  4. Anna appelsiinilohkojen maustua jääkaapissa hetken aikaa ennen kuin lusikoit ne mangojäädykkeen päälle.

 Hasselpähkinäkrokantti

  • 1 dl sokeria
  • ½ dl kokonaisia hasselpähkinöitä
  1. Rouhi hasselpähkinät ja laita rouhe leivinpaperin päälle.
  2. Kaada sokeri keoksi paistinpannulle. Anna sokerin sulaa hiljalleen sekoittelematta. Kun keko on lähes painunut, sekoita sokeria puuharukalla. Paahda sokeri vaaleanruskeaksi ja kaada se hasselpähkinärouheen päälle.
  3. Anna krokantin jähmettyä ja rouhi se sitten tukevalla veitsellä. Ripottele rouhe mangojäädykkeen päälle juuri ennen tarjoilua.

Mangojäädyke maistuu seuraavien viinien kanssa 

Guerrieri Rizzardi Recioto di Soave Classico 2018, 28,90 €/0,375 l: Apassimento-menetelmällä eli kuivatuista rypäleistä valmistettu runsas, trooppisen hedelmäinen ja hunajainen viini on tyylikäs ja monipuolinen kumppani makeille herkuille.

Palmer Rosé Solera Champagne Brut, 29,90 /0,375 l: Ruokailu on upea päättää samppanjalla! Viehkeä ja runsaan hedelmäinen roseesamppanja on kuin tehty marjaisille ja hedelmäisille jälkiruuille.

Lue myös: Kerrospasha ihastuttaa helppoudella ja nopeudellaan

 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Herkkusuut jälkiruoka mangojäädyke