MAINOS

Mustaherukka-jogurttivanukas yhdistää luonnetta ja keveyttä

Ruoka

Mustaherukka-jogurttivanukas on yhtä aikaa luonteikasta, keveää, kermaista ja hieman rapeaakin. Tämä herkku sopii täydellisesti sadonkorjuuajan jälkiruuaksi espanjalaisen kuohuviinin kanssa nautittuna.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Mustaherukkamarjoista syntyy suussa sulava jälkiruoka, kun mehustettuihin marjoihin lisätään keveää jogurttivaahtoa. Kauralastuista mustaherukka-jogurttivanukas saa mukavaa suutuntumaa ja rapeutta.

Katso reseptin lopusta suosituskuohuviini, jonka kanssa mustaherukkajälkiruoka maistuu vieläkin herkullisemmalta.

mustaherukka-jogurttivanukas ja cava 

Mustaherukka-jogurttivanukas

Mehusta ensin mustaherukat, jotta saat niistä parhaan maun esiin.
 

Mehustetut mustaherukat

  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 200 g mustaherukoita

Jogurttivaahto

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl maustamatonta jogurttia (kreikkalaista)
  • 1 rkl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Lisäksi

  • 10–12 kauralastua

Mustaherukka-jogurttivanukas – näin valmistat

  1. Mittaa kattilaan sokeri, vesi ja mustaherukat.
  2. Kiehauta ja keitä hiljaa poreillen noin 20 minuuttia.
  3. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä.
  4. Vaahdota kerma.
  5. Mausta jogurtti tomu- ja vaniljasokerilla ja kääntele joukkoon kermavaahto.
  6. Lusikoi annoskulhoihin vuorotellen keksimuruja, jogurttivaahtoa ja mustaherukoita.
  7. Tarjoile heti, jotta keksit eivät ehdi vettyä.

mustaherkka-jogurttivanukas

Mustaherukka-jogurttivanukas nautitaan kuohuviinin kera

Cava Naveran Vintage Brut 2020

Makean viinin ohella jälkiruokien yhteydessä voi tarjoilla myös raikkaan hedelmäistä kuohuviiniä! Luomusertifioitu vuosikerta-cava sopii niin aperitiiviksi, juhlamaljaksi kuin raikkaiden jälkiruokien seuralaiseksikin. Tiesitkö muuten, että cava on espanjalainen kuohuviini?

Kokeile myös näitä 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

jälkiruokavanukas mustaherukkajälkiruoka