MAINOS

Mustaherukka-jogurttivanukas: luonnetta ja keveyttä

Ruoka

Mustaherukka-jogurttivanukas on yhtä aikaa luonteikasta, keveää, kermaista ja hieman rapeaakin. Tämä herkku sopii täydellisesti sadonkorjuuajan jälkiruuaksi espanjalaisen kuohuviinin kanssa nautittuna.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Mustaherukkamarjoista syntyy suussa sulava jälkiruoka, kun mehustettuihin marjoihin lisätään keveää jogurttivaahtoa. Kauralastuista mustaherukka-jogurttivanukas saa mukavaa suutuntumaa ja rapeutta.

Katso reseptin lopusta suosituskuohuviini, jonka kanssa mustaherukkajälkiruoka maistuu vieläkin herkullisemmalta.

Mustaherukka-jogurttivanukas ja cava sopiva täydellisesti yhteen. 

Mustaherukka-jogurttivanukas

Mehusta ensin mustaherukat, jotta saat niistä parhaan maun esiin.
 

Mehustetut mustaherukat

  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 200 g mustaherukoita

Jogurttivaahto

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl maustamatonta jogurttia (kreikkalaista)
  • 1 rkl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Lisäksi

  • 10–12 kauralastua

Mustaherukka-jogurttivanukas – näin valmistat

  1. Mittaa kattilaan sokeri, vesi ja mustaherukat.
  2. Kiehauta ja keitä hiljaa poreillen noin 20 minuuttia.
  3. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä.
  4. Vaahdota kerma.
  5. Mausta jogurtti tomu- ja vaniljasokerilla ja kääntele joukkoon kermavaahto.
  6. Lusikoi annoskulhoihin vuorotellen keksimuruja, jogurttivaahtoa ja mustaherukoita.
  7. Tarjoile heti, jotta keksit eivät ehdi vettyä.

Mustaherukka-jogurttivanukas nautitaan kuohuviinin kera

Cava Naveran Vintage Brut 2020

Makean viinin ohella jälkiruokien yhteydessä voi tarjoilla myös raikkaan hedelmäistä kuohuviiniä! Luomusertifioitu vuosikerta-cava sopii niin aperitiiviksi, juhlamaljaksi kuin raikkaiden jälkiruokien seuralaiseksikin. Tiesitkö muuten, että cava on espanjalainen kuohuviini?

Kokeile myös näitä 

 

Tiesitkö mustaherukoiden terveysvaikutuksista?

Mustaviinimarjasta kannattaa tehdä usein jälkiruokia ja muita herkkuja, koska siinä on enemmän C-vitamiinia, E-vitamiinia ja kuitua kuin monissa muissa marjoissa. Mustaherukka tehostaa verisuonten toimintaa ja verenkiertoa sekä tasoittaa verensokerin nousua.

Siinä on myös kosolti antosyaaneja, joiden on huomattu edistävät etenkin silmien terveyttä. Mustaherukkaa voikin hyvällä syyllä kutsua supermarjaksi! 

Jos et saa syötyä koko mustaherukkasatoa kerralla, pakasta kokonaiset vastapoimitut marjat saman tien tuoreina, jotta niiden ravintosisältö säilyy lähes entisellään. Etenkin C-vitamiinin säilyy parhaiten pakastetuissa marjoissa. (Lähde: aivoliitto.fi)

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

jälkiruokavanukas mustaherukkajälkiruoka