MAINOS

Mustikka­-valkosuklaajuusto­kakku

Ruoka

Mustikka-valkosuklaajuustokakun voit valmistaa tuoreista tai pakastetuista mustikoista. Kakku sopii erinomaisesti niin juhlapöytään kuin jälkiruoaksikin.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Pohja

  • 200 g Digestive-keksejä
  • 75 g voita

 

Valkosuklaatäyte

  • 2 liivatelehteä
  • 3 dl vispikermaa
  • 175 g valkosuklaata
  • 600 g vaniljatuorejuustoa
  • 2 rkl vettä

 

Mustikkatäyte

  • 5 liivatelehteä
  • 3 dl vispikermaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 400 g mustikoita
  • 2 rkl vettä

 

  1. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Suojaa reunat reunakalvolla tai tuorekelmulla.
  2. Murskaa Digestive-keksit tasaiseksi muruksi. Sulata voi ja yhdistä se keksimurun kanssa. Painele seos irtovuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin odottamaan.
  3. Laita valkosuklaatäytteen liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaa vesihauteessa.
  4. Yhdistä sulatettu valkosuklaa ja vaniljatuorejuusto sähkövatkaimella sekoittaen.
  5. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata siihen kylmässä vedessä liotetut liivatteet. Sekoita liivatevesi valkosuklaa-tuorejuustoseoksen joukkoon. Yhdistä seos lopuksi kermavaahdon kanssa ja sekoita tasaiseksi.
  6. Levitä tuorejuustoseos vuokaan ja tasoita pinta. Laita vuoka jääkaappiin odottamaan.
  7. Laita mustikkatäytteen liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja sekoita sen joukkoon maustamaton tuorejuusto. Soseuta mustikat huolellisesti, jotta siemenetkin hienontuvat mahdollisimman hyvin.
  8. Yhdistä mustikkasose kerma-tuorejuustoseokseen.
  9. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata siihen kylmässä vedessä liotetut liivatteet. Sekoita liivatevesi mustikka-tuorejuustoseoksen joukkoon.
  10. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Peitä vuoka kelmulla ja anna kakun hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia.
  11. Irrota mustikka­-valkosuklaajuusto­kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Koristele kakun pinta pensasmustikoilla ja syötävillä kukilla.

 

VIINISUOSITUKSET

Pago de Tharsys Millésime Rosé Reserva Cava Brut 2017:
Keskitäyteläisen hedelmäinen ja metsämarjainen roseecava on pien-ten kupliensa ansiosta miellyttävä jälkiruuan pari. (19,99 €)

Palmer & Co Rosé Solera Champagne Brut:
Kauniiseen lahjalaatikkoon pakattu vadelmaisen yrttinen roseesamppan-ja on kuin tehty marjaisille ja hedel-mäisille jälkiruuille. (53,91 €)

Reseptit: toimitus, kuvat: Maru Lemmetty

Lue lisää viinivinkkejä: viiniateljee.fi

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Herkkusuut juustokakku jälkiruoka mustikka-valkosuklaajuustokakku Pientalon herkkusuut äitienpäivä äitienpäivä menu


Lisää samasta aiheesta