MAINOS

Paistettu ankanrinta ja appelsiinikastike – helppo resepti

Ruoka

Paistettu ankanrinta on helppo valmistaa ateriaksi puolessa tunnissa. Appelsiinikastike sopii erinomaisesti ankanrintafileelle.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Paistettu ankanrinta valmistuu pannulla nopeasti. Tarjoile lisukkeena pekoni-papupaistosta ja sitrus-perunavuokaa.

Ankka tarjoillaan useimmiten vaalean punaisena eli medium miinuksena, mutta jollet pidä näin punaisesta ankasta, paista linnunliha täysin kypsäksi.

Paistettu ankanrinta

  • Varaa yksi ankanrinta (tuore tai pakaste) ruokailijaa kohden

 

  1. Ota ankan rintafileet huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista.
  2. Tee veitsellä rasvapintaan ristikkoviillot noin sentin välein.
  3. Laita rintafileet rasvapuoli alaspäin kylmälle pannulle. Anna pannun kuumeta hitaasti aivan kuumaksi.
  4. Paista ankan rintafilettä kuumalla pannulla noin 5 minuuttia, kunnes rasvapuoli on ruskistunut ja rapea. Vähennä tarvittaessa lämpöä, jotta rasva ei pala ja käryä.
  5. Käännä fileet. Paista toiselta puolelta kauniin ruskeaksi (1–2 minuuttia).
  6. Kääri ankan rintafileet folioon ja nosta 200-asteiseen uuniin kypsymään noin 5 minuutiksi rasvapuoli ylöspäin. Filee saa jäädä keskeltä hieman punertavaksi (sisälämpötila noin 55 astetta).
  7. Ota fileet uunista ja anna vetäytyä noin 10–15 minuuttia.
  8. Leikkaa paistettu ankanrinta siivuiksi ja tarjoile.

Vinkki! Laita fileet kylmälle pannulle ja anna pannun lämmetä vähitellen, jotta rintafileen rasva sulaa hitaasti eikä pala.

Appelsiinikastike paistetulle ankanrinnalle

  • 2 dl appelsiinimehua (itse puristettua)
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1–2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl hunajaa
  • 0,5–1 dl ankan paistolientä
  • 2 rkl suurustetta (esim. Maizenaa)
  • ripaus suolaa maun mukaan
  • rouhittua mustapippuria

Sekoita kaikki aineet kattilassa suurustetta lukuun ottamatta.

Kuumenna ja anna kastikkeen kiehua kattilassa muutama minuutti.

Sekoita joukkoon suuruste ja kiehauta kastike uudestaan.

Pekonipapuja lisukkeeksi

  • vihreitä papuja
  • pekonia
  1. Kuumenna kattilallinen vettä kiehuvaksi.
  2. Keitä papuja kiehuvassa vedessä 2–3 minuuttia.
  3. Kaada keitinvesi pois ja jäähdytä pavut kylmässä vedessä.
  4. Tee pavuista sopivan kokoinen nippu. Kiedo pekonisiivu tiukasti nipun ympärille.
  5. Paista 200-asteisessa uunissa, kunnes pekoni on ruskistunut kauniiksi ja rapeaksi.

Sitrus-perunavuoka

  • perunoita (kiinteitä)
  • voita
  • 4 dl kermaa
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 2 sitruunan raastettu kuori
  • suolaa, mustapippuria
  • 1 pss emmentalraastetta
  1. Kuori perunat ja viipaloi ne ohuiksi siivuiksi.
  2. Kuori valkosipulin kynnet. Raasta sitruunoiden kuoret.
  3. Voitele uuninkestävä vuoka. Lado vuoan pohjalle perunasiivuja. Purista päälle valkosipulia, lisää raastettu sitruunan kuori ja juustoraastetta, mausta suolalla ja mustapippurilla.
  4. Toista, kunnes vuokra on täynnä.
  5. Kaada joukkoon kerma.
  6. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.

 

Kokeile myös näitä lintureseptejämme!

 

 

Teksti: toimitus, kuva: Maru Lemmetty

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

ankanrinta ankka appelsiinikastike illallinen pekonipavut perunavuoka Pientalo ja piha Pientalon herkkusuut


Lisää samasta aiheesta