MAINOS

Paistettu siika, kylmä perunasalaatti ja vermutti­kastike

Ruoka

Siikafilee paistuu pannulla nopeasti rapeaksi. Tarjoile paistetun siian kanssa itse tehtyä perunasalaattia ja vermuttikastiketta. Viiniksi suosittelemme esimerkiksi Sauvignon Blanc -valkoviiniä.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Uuden sadon kylmä perunasalaatti

  • 400 g pieniä perunoita keitettynä
  • 150 g vihreitä papuja
  • 1–2 kevätsipulia
  • 50 g babypinaattia
  • 150 g kuorittuja jokiravunpyrstöjä
  • pieniä kapriksia
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • mustapippuria, suolaa

 

  1. Keitä perunat kypsiksi ja anna jäähtyä.
  2. Kiehauta vihreät pavut runsaassa vedessä. Valuta ja jäähdytä kylmällä vedellä.
  3. Hienonna kevätsipulit.
  4. Sekoita isossa kulhossa perunat, pavut, kevätsipulit, babypinaatit, jokiravunpyrstöt ja kaprikset. Lisää joukkoon öljy ja mausteet.
  5. Kääntele lusikalla ainekset sekaisin ja laita salaatti jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Paistettu siika

  • 600 g siikafileetä
  • voita
  • suolaa, musta- tai valkopippuria

 

  1. Nypi kalafileistä ruodot ja leikkaa ne annospaloiksi. Leikkaa nahkapuolelle viillot terävällä veitsellä.
  2. Kuumenna pannulla reilusti voita. Paista kalat pannulla ensin nahkapuoli alaspäin. Käännä ja paista fileepuolelle kauniin ruskea pinta. Mausta suolalla ja pippurilla.

Vermuttikastike

  • 1–2 salottisipulia
  • 1 rkl voita
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 dl kuivaa vermuttia
  • kalaliemikuutio
  • 2 dl kermaa
  • pippuria, suolaa

 

  1. Kuori ja hienonna salottisipulit. Kuullota niitä hieman voissa, mutta älä ruskista.
  2. Lisää sipulien sekaan valkoviini sekä vermutti ja kuumenna. Lisää seokseen kalaliemikuutio. Anna kiehua hetken ajan hiljalleen kasaan.
  3. Lisää kastikkeeseen kerma ja kuumenna. Mausta suolalla ja pippurilla.

VIINISUOSITUKSET

Casas del Bosque Sauvignon Blanc Reserva 2019:
Elegantit sitrushedelmien, herukanlehtien ja karviaisten aromit istuvat erityisesti klassisten vaalean kalan resepteille. (12,99 €)

Les Brugueres Blanc 2018:
Täyteläinen ja ylellinen viini sopii annoksille, joissa on sekä kermaisuutta että sitruksisuutta. (29,90 €)

Reseptit: toimitus, kuvat: Maru Lemmetty

Lue lisää viinivinkkejä: viiniateljee.fi

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Herkkusuut kylmä perunasalaatti perunasalaatti Pientalon herkkusuut pääruoat pääruoka vermuttikastike äitienpäivä