Porsaan kieltä keittämällä

Ruoka
Pientalon herkkusuut – porsaankieltä piparjuurikreemillä ja ruiskrutongeilla
Porsaan kieli valmistuu helposti keittämällä. Tarjoile kieli leikkeleinä tai ohueksi viipaloituna pirteän piparjuurikreemin ja rapeiden ruiskrutonkien kera.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
5.2.2024

Porsaan kielen keittäminen

  • 4 porsaankieltä
  • 1 rkl suolaa
  • 1 rkl maustepippuria (kokonaisena)
  • 1 rkl valkopippuria (kokonaisena)
  • pari laakerinlehteä
  • 1⁄2 juuriselleriä
  • 2 porkkanaa
  • 2 sipulia
  • 1 palsternakka
  1. Asettele huuhdotut kielet kattilaan ja peitä vedellä. Kuumenna. Kun pinnalle kertyy vaahtoa – kuori se pois.
  2. Laita joukkoon mausteet ja juurekset paloina. Keitä noin puolitoista tuntia.
  3. Poista porsaan kielestä nahka ja viipaloi kieli tarjolle.

Piparjuurikreemi

  • 1 prk ranskankermaa
  • 3 tl tuoretta piparjuurta raastettuna
  • mustapippuria, suolaa
  1. Kuori ja raasta piparjuuri.
  2. Sekoita piparjuuriraaste ranskankermaan, mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Tarkista maku ja anna maustua jääkaapissa.

Ruiskrutongit

  • saaristolaisleipää
  • oliiviöljyä
  • timjamia
  1. Leikkaa saaristolaisleivästä reunat ja kuutioi leipä pieneksi. Levitä leipäkuutiot leivinpaperin päälle uunipellille.
  2. Lisää öljy sekä timjami ja kääntele leipäkuutioita, jotta öljy levittyy tasaisesti.
  3. Paista uunissa 225 asteessa, kunnes leipäkuutiot ovat rapeita.

Resepti: toimitus, kuva: Maru Lemmetty