MAINOS

Fasaani uunissa ja valkosipuli-perunarullat

KeittiöRuoka

Fasaani hautuu meheväksi uunissa. Tarjoile fasaani valkosipuli-perunarullien, siansiivujen ja vihannesten kanssa.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Fasaani uunissa

2–4 annosta

  • 1 kokonainen fasaani
  • voita paistamiseen ja linnun sisälle
  • rosmariinin oksia
  • suolaa ja pippuria
  • 6 kpl suolattuja siansiivuja
  1. Ruskista kokonainen fasaani ensin voissa valurautapannulla. Laita sen jälkeen rosmariinia ja noin 2 rkl voita fasaanin sisälle, hiero linnun pintaan suolaa, mustapippuria ja silputtua rosmariinia. Kiinnitä suolatut siansiivut tikuilla linnun päälle.
  2. Paista fasaania ensin 220-asteisesssa uunissa noin 10 minuuttia riippuen linnun koosta. Kun siansiivut ovat ruskistuneet, alenna lämpötila 150-asteiseksi ja laita folio linnun päälle. Paista vielä noin 25 minuuttia. Irrota siansiivut valmiin linnun päältä.
  3. Tarjoa valkosipuliperunarullien, siansiivujen, keitetyn parsakaalin ja sokeri-suolaliemessä keitettyjen pikkuporkkanoiden kanssa.

Valkosipuli-perunarullat

4 annosta

  • 900 g perunaa
  • 50 g voita
  • rosmariininoksia
  • karkeaa merisuolaa
  • valkosipulirouhetta
  1. Keitä perunat kypsiksi, kuori ja soseuta. Lisää voi. Kaada massa leivinpaperille ja kääri tiukalle rullalle. Peitä foliolla. Laita kylmään yöksi.
  2. Laita silputtu rosmariini huhmariin merisuolan ja valkosipulirouheen kanssa. Murskaa merisuolakiteet. Leikkaa perunamassarullista annospaloja ja pyörittele mausteseoksessa.
  3. Paista 200-asteisessa uunissa n. 10 min, kunnes pinta on ruskistunut.

Vinkki! Ota paistoliemi talteen, suurusta kermalla ja lisää hieman mustapippuria. Kastike on valmis!

Kuva: Maru Lemmetty

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Pientalon herkkusuut pääruoka resepti