Entrecôte-pihvit ja chimichurri-kastike

Ruoka
MAINOS
MAINOS LOPPUU
16.6.2023

Chimichurri-kastike ja entrecôte-pihvit

  • 1–2 punaista paprikaa
  • 2 pientä mietoa chiliä
  • 2 rkl kapriksia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 nippu tuoretta korianteria
  • 1 nippu tuoretta lehtipersiljaa
  • 1 dl extra virgin -oliiviöljyä
  • ⅓ dl punaviinietikkaa
  • ½ sitruunan mehu
  • ripaus suolaa
  • 1 kg entrecôte-pihvejä
  • sitruunamehua
  • oliiviöljyä
  1. Hienonna paprikat, chilit, kaprikset, valkosipulinkynnet, korianteri ja lehtipersilja ja laita ne kulhoon. Sekoita joukkoon muut kastikkeen ainekset. Laita kastike jääkaappiin tekeytymään vähintään tunniksi.
  2. Purista lihan päälle sitruunamehua ja oliiviöljyä. Anna lihan odottaa huoneenlämmössä ½–1 tuntia ennen paistamista.
  3. Leikkaa entrecôte reiluiksi n. 3 cm:n paksuisiksi pihveiksi. Paista pihvejä tulikuumalla grillillä n. 3 min/puoli. Jatka paistamista grillin ylätasanteella tai epäsuoralla lämmöllä n. 5 min. Parhaimmillaan entrecôte on mediumina.
  4. Tarjoile grillatun lihan kera kylmää chimichurri-kastiketta. Lisukkeeksi sopivat varhaisperunat sekä grillatut kasvikset.

Vinkki! Kastike säilyy jääkaapissa muutaman päivän. Kokeile myös grillatun broilerin tai vaalean kalan kanssa!

Kuva: Maru Lemmetty