Pientalon herkkusuut – Herkkusuiden etanat

Parhaissa pidoissa nautitaan pitkän kaavan mukaan. Klassiset etanat valkosipulivoissa aloittavat illallisen.
Tässä helppo ja herkullinen etanaresepti neljälle!
- 2 purkkia etanoita (n. 30 kpl)
- 2 dl kuivaa valko- tai kuohuviiniä
- suolaa
- 150 g kirnuvoita
- 1 valkosipuli
- nippu (lehti)persiljaa
- 1⁄2 sitruunan mehu
- tuoretta maalaispatonkia tarjoiluun
Huuhtele etanat. Kiehauta kattilallinen vettä, lisää valko- tai kuohuviini ja hieman suolaa. Keitä etanoita vedessä noin 10 minuuttia.
Nosta etanat uunin kestävään tarjoiluastiaan. Lisää voi ja silputtu persilja sekä purista joukkoon valkosipulinkynnet.
Nosta 200-asteiseen uuniin noin 5–10 minuutiksi kunnes voi on sulanut.
Purista joukkoon sitruunan mehu ja tarjoile heti patonkisiivujen kanssa.
Teksti: toimitus, kuva: Maru Lemmetty
Lue myös: Helpot pikkujoulun ruokavinkit: kirsikkaista kääretorttua ja ja piparista pannacottaa, Joululaatikot ovat merkittävä osa suomalaista jouluperinnettä, Pientalon herkkusuut – herkkusuiden Tarte tatin, Pientalon herkkusuut – herkkusuiden carpaccio ja Juhlien järjestäminen kotona – viime hetken vinkit
Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:
etanat etanat valkosipulivoissa illallinen Pientalo ja piha Pientalon herkkusuut valkosipuli valkosipulietanat valkosipulivoiLisää samasta aiheesta
Tuotehaku
Hae pientaloasumisen tuotteita ja lisätietoja