Kantarelli-pekonileipä – helppo herkku kantarelleista

Ruoka
Kantarelli sopii hyvin lämpimien voileipien täytteeksi
MAINOS
MAINOS LOPPUU
28.3.2023

Kantarelli sopii erinomaisesti lämpimiin voileipiin. Mehevän kantarellileivän täytteenä voit tarvittaessa käyttää muitakin metsäsieniä.

Kantarelli-pekonileipä

4 annosta

  • 1 l kantarelleja
  • 2 sipulia
  • voita 
  • 2 dl kermaa
  • lihaliemikuutio
  • suolaa tarvittaessa
  • ripaus currya
  • 4 siivua pekonia 
  • 4 viipaletta maalaisleipää
  • oliiviöljyä
  • ruohosipulia
  1. Silppua sipuli ja kantarellit.
  2. Paista sipulia voissa paistinpannulla hetki, lisää kantarellit.
  3. Kaada joukkoon kerma ja lihaliemikuutio.
  4. Mausta currylla ja tarvittaessa suolalla.
  5. Jätä hautumaan miedolla lämmöllä.
  6. Paista pekonit rapeiksi paistinpannulla ja siirrä sivuun odottamaan.
  7. Leikkaa maalaisleivästä 4 viipaletta. Paista viipaleita oliiviöljyssä pannulla molemmin puolin. 
  8. Jaa kantarelliseos leipien päälle, lisää pekonisiivut ja koristele leivät lopuksi tuoreella ruohosipulilla.

 

Kokeile myös näitä sienireseptejä

Sienten säilöminen

Missä kantarelli kasvaa?

Kantarellit eli keltavahverot Kantarellit kasvavat yleensä lehtipuuvaltaisissa sekametsissä. Kantarellit pitävät koivujen läheisyydestä sekä kovaksi painautuneesta maastosta. Tämän vuoksi kantarelleja voikin usein löytää metsäteiden ja polkujen varsilta.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Kantarelli tarvitsee menestyäkseen valoisan kasvupaikan. Tiheistä ja synkistä havumetsistä kantarelleja ei siksi löydäkään.

 

Kuva: Maru Lemmetty

MAINOS
MAINOS LOPPUU