Kantarellikeitto

Kantarellikeitto on yksi suomalaisten suosituimpia sienireseptejä. Maukas kantarellikeitto saa samettista pehmeyttä kuohukermasta ja tuo ripauksen luksusta aterian alkuun.
- 600 g kantarelleja
- 3 salottisipulia
- 2–3 valkosipulinkynttä
- n. 5 dl vettä
- kana- tai kasvisliemikuutio
- 3 dl kuohukermaa
- 50 g voita
- suolaa ja pippuria
- Puhdista kantarellit ja hienonna ne karkeasti.
- Haihduta sienistä ylimääräinen neste paistamalla niitä hetki paksupohjaisessa kattilassa keskilämmöllä.
- Kuori ja hienonna salotti- ja valkosipulit. Lisää ne sienten joukkoon ja kuullota hetki.
- Lisää vesi ja kana- tai kasvisliemikuutio. Anna kiehua kasaan noin 15 minuuttia.
- Laita joukkoon kerma ja voi, sekoita keitto tasaiseksi ja kiehauta.
- Mausta makusi mukaan suolalla ja mustapippurilla.
- Annostele keitto lautasille.
- Koristele annokset rapeaksi paahdetulla pekonilla ja muutamalla timjaminoksalla.
Viinisuositukset
Panosta: Palmer & Co. Brut Reserve 0.375 l (Alkon vakiovalikoima 24,99 €)
Palmerin samppanjassa aistii omenan ja sitruksen aromien lisäksi paahteisuutta, mikä muodostaa keiton kanssa harmonisen makuelämyksen.
Pihistä tai tarjoa suuremmalle seurueelle: Enate Chardonnay 234 (Alkon tilausvalikoima, uusi tuote 17,99 €)
Enaten Chardonnay maistuu tasapainoisen hedelmäisyytensä ja raikkautensa ansiosta monipuolisesti erilaisten ruokien kanssa. Sen moniulotteisuus tuo miellyttävän kontrastin syksyiselle keitolle.
Resepti: toimitus, kuva: Maru Lemmetty
Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:
Herkkusuut kantarellikeitto Pientalon herkkusuut reseptit ruokareseptit sienikeittoLisää samasta aiheesta
Tuotehaku
Hae pientaloasumisen tuotteita ja lisätietoja