MAINOS

Karamellisoidut päärynät ja mascarponevaahto

Ruoka

Karamellisoidut päärynät valmistuvat nopeasti paistinpannulla. Tarjoile päärynäjälkiruoka mascarponevaahdon kanssa.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Varaa yksi kokonainen päärynä jokaista ruokailijaa kohden.

Annos kahdelle

  • 2 päärynää
  • 3 rkl voita
  • 3 rkl fariinisokeria
  • 1 vaniljatanko kanelia
  • 1⁄2 dl vettä
  • (loraus konjakkia)

Mascarponevaahto

  • 2 dl kuohukermaa
  • 250 g mascarpone-tuorejuustoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl konjakkia

Pähkinöitä (esim. pekaanipähkinää)

 

  1. Valmista mascarponevaahto. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja lisää mascarpone-tuorejuusto. Mausta vaniljasokerilla ja konjakilla. Sekoita tasaiseksi.
  2. Kuori ja halkaise päärynät. Poista siemenkodat, kanta ja säikeet.
  3. Mittaa fariinisokeri lautaselle. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet fariinisokerin sekaan.
  4. Lisää kanelia maun mukaan. Sekoita haarukalla tasaiseksi.
  5. Painele päärynät leikkuupinta alaspäin sokeri-mausteseokseen.
  6. Sulata voi (valurauta)pannussa. Nosta päärynät leikkuupinta alaspäin pannulle ja paista, kunnes pinta hieman ruskistuu ja karamellisoituu. Käännä päärynät ja lisää vesi (ja konjakki) sekä jäljelle jäänyt sokeri-mausteseos. Hauduta kannen alla pehmeiksi.
  7. Paahda pähkinät nopeasti kuumalla, kuivalla pannulla.
  8. Tarjoile päärynät mascarpone-vaahdon ja paahdettujen pähkinöiden kera.

Vinkki! Päärynän sijaan voit käyttää jälkiruoassa myös omenaa.

Resepti: toimitus, kuva: Maru Lemmetty

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Herkkusuut jälkiruoka karamellisoidut päärynät mascarpone mascarponevaahto Pientalo ja piha Pientalon herkkusuut päärynä


Lisää samasta aiheesta