Karamellisoidut päärynät ja mascarponevaahto

Ruoka
Karamellisoidut päärynät valmistuvat nopeasti paistinpannulla. Tarjoile päärynäjälkiruoka mascarponevaahdon kanssa.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
28.3.2023

Varaa yksi kokonainen päärynä jokaista ruokailijaa kohden.

Annos kahdelle

  • 2 päärynää
  • 3 rkl voita
  • 3 rkl fariinisokeria
  • 1 vaniljatanko kanelia
  • 1⁄2 dl vettä
  • (loraus konjakkia)

Mascarponevaahto

  • 2 dl kuohukermaa
  • 250 g mascarpone-tuorejuustoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl konjakkia

Pähkinöitä (esim. pekaanipähkinää)

MAINOS
MAINOS LOPPUU

 

  1. Valmista mascarponevaahto. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja lisää mascarpone-tuorejuusto. Mausta vaniljasokerilla ja konjakilla. Sekoita tasaiseksi.
  2. Kuori ja halkaise päärynät. Poista siemenkodat, kanta ja säikeet.
  3. Mittaa fariinisokeri lautaselle. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet fariinisokerin sekaan.
  4. Lisää kanelia maun mukaan. Sekoita haarukalla tasaiseksi.
  5. Painele päärynät leikkuupinta alaspäin sokeri-mausteseokseen.
  6. Sulata voi (valurauta)pannussa. Nosta päärynät leikkuupinta alaspäin pannulle ja paista, kunnes pinta hieman ruskistuu ja karamellisoituu. Käännä päärynät ja lisää vesi (ja konjakki) sekä jäljelle jäänyt sokeri-mausteseos. Hauduta kannen alla pehmeiksi.
  7. Paahda pähkinät nopeasti kuumalla, kuivalla pannulla.
  8. Tarjoile päärynät mascarpone-vaahdon ja paahdettujen pähkinöiden kera.

Vinkki! Päärynän sijaan voit käyttää jälkiruoassa myös omenaa.

Resepti: toimitus, kuva: Maru Lemmetty

MAINOS
MAINOS LOPPUU