MAINOS

Karitsanpotka uunissa

KeittiöRuoka

Karitsanpotka on oivallista haudutettua uuniruokaa, joka mureutuu suussa sulavaksi ateriaksi yhdessä vihannesten ja juuresten kanssa.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

voita ja oliiviöljyä
7 valkosipulinkynttä
200 g siansiivuja
4 porkkanaa
2 sipulia
6 kpl karitsanpotkia
tuoretta timjamia
3 rkl siirappia
n. 2 litraa nestettä, josta ⅔ kana- ja kasvislientä ja ⅓ tummaa olutta
suolaa, mustapippuria

Kastikkeeseen

loraus jaloviinaa tai punaviiniä
vehnäjauhoja

  1. Varaa paistamista varten iso kattila tai pannu, jonka voi laittaa myös uuniin. Kuumenna voita, oliiviöljyä ja paria murskattua valkosipulinkynttä kattilassa liedellä.

    Lisää loput valkosipulinkynnet, kuutioidut siansiivut ja isoiksi lohkotut porkkanat ja sipulit. Kuullota n. 15 min ja lisää lopuksi timjami ja siirappi.

    Ruskista samaan aikaan toisella pannulla karitsanpotkia, mausta suolalla ja mustapippurilla.

  2. Asettele potkat pystyyn isoon kattilaan vihannesten joukkoon niin, että luut ovat ylöspäin. Lisää nestettä niin paljon, että potkat peittyvät.
  3. Hauduta 150-asteisessa uunissa vähintään 3–4 tuntia.
  4. Siivilöi osa paistinliemestä pienempään kattilaan ja lisää nokare voita sekä loraus jaloviinaa tai punaviiniä. Suurusta kastike lopuksi vehnäjauhoilla.

 

Vinkki!

Karitsan kaveriksi sopii bataatti-peruna-kukkakaalipaistos, joka haudutetaan kermassa ja kasvisliemessä ja maustetaan sinihomejuustolla.

 

Kuva: Maru Lemmetty

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

karitsa Pientalon herkkusuut pääruoka pääsiäinen resepti


Lisää samasta aiheesta