Suklaamangomoussekakku

Ruoka
Valmista juhlapöytään moussekakku suklaasta ja mangosta ja viimeistele kakku kiiltävällä Mirror glaze -kuorrutteella.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
5.2.2024

Suklaakakku

  • 25 g tummaa suklaata sulatettuna
  • 50 g voita
  • 1/2 dl rypsiöljyä
  • 1 dl vettä
  • 1 dl ranskankermaa
  • 2 munaa
  • 1/2 dl sokeria
  • 1/2 dl fariinisokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl soodaa
  • ripaus suolaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  1. Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää siihen voi. Sekoita joukkoon öljy, vesi, ranskankerma, sokerit ja lopuksi munat yksitellen.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää suklaaseokseen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun n. 20–22-senttiseen irtopohjavuokaan.
  4. Paista 170 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes tikkuun ei jää kokeiltaessa taikinaa. Seuraa kakun kypsymistä, sillä uunit ovat erilaisia.

Mangomousse

  • 4 dl kuohukermaa
  • 360 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 4 dl Bonne-mangososetta
  • (1/2–1 dl sokeria)
  • 1 dl sitruunan mehua
  • 6 liivatetta
  1. Liota liivatteita 5 minuuttia kylmässä vedessä.
  2. Sulata sokeri kattilassa sitruunanmehuun. Ota levyltä ja sekoita joukkoon kuivaksi puristetut liivatteet. Lisää seokseen mangosose ja sekoita hyvin.
  3. Lisää vähän jäähtynyt mangoseos vähissä erin tuorejuustoon, jotta seokseen ei tule paakkuja.
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita juustoseokseen.
  5. Kokoa kakku: laita halkaisijaltaan 24-senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi, aseta kakkupohja keskelle vuokaa ja kaada kakun päälle mangomousse.
  6. Laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi, mutta mieluiten yön yli. Voit valmistaa kakun tähän asti edellisenä päivänä.
  7. Siirrä hyytynyt kakku pariksitunniksi pakastimeen, jotta sen ulkokuori jäätyy, ennen kuin pinnoitat kakun mirror glaze -peilikuorrutteella.

Mirror glaze -kuorrute

  • 4 liivatelehteä
  • 125 g valkoista leivontasuklaata
  • ½ dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • ¾ dl glukoosisiirappia
  • ¾ dl kondensoitua maitoa, eli makeutettua maitotiivistettä
  • 1 tuubi keltaista geeliväriä
  1. Liota liivatteita 5 minuuttia kylmässä vedessä. Paloittele valkosuklaa.
  2. Kiehauta kattilassa sokeri, glukoosisiirappi ja vesi. Lisää puristetut liivatteet.
  3. Sekoita hyvin ja kaada kuuma seos paloitellun valkosuklaan päälle. Anna suklaan sulaa muutama minuutti ja sekoita seos tasaiseksi.
  4. Lisää kondensoitu maito ja geeliväri. Sekoita tasaiseksi, mutta varo ilmakuplien muodostumista.
  5. Laita kiilteen pinnalle tuorekelmu, jotta siihen ei muodostu nahkeata pintaa. Jäähdytä seos 37-asteiseksi. Liian lämmin kiille sulattaa kakun pinnan.
  6. Viimeistele kakku: Ota moussekakku pakastimesta. Lämmitä vuoan reunaa kaasupolttimella tai lämpimällä pyyhkeellä, jotta saat kakun siististi irti vuoasta.
  7. Ota apuvälineeksi halkaisijaltaan kakkua pienempi kulho, jotta ylimääräinen kuorrute valuu pois kakun pinnalta. Asettele kakku kulhon päälle. Laita kulhon alle leivinpaperia, jotta saat ylimääräisen kuorrutteen talteen.
  8. Kaada kuorrute kakun päälle tasaisen paksuna nauhana. Aloita reunoista ja tarkista, että kuorrute peittää reunat. Siirry reunoilta kohti keskustaa ja peitä kuorrutteella koko kakku. Anna valua noin 5 minuuttia.
  9. Siisti kakun alareuna lämmitetyllä veitsellä varovasti. Nosta kakku pohjasta lastan avulla kakkualustalle ja laita muutamaksi tunniksi jääkaappiin kovettumaan.
    Resepti: toimitus, kuva: Maru Lemmetty