Kerrospasha on herkullinen jälkiruoka arkeen ja juhlaan

Ruoka
MAINOS
MAINOS LOPPUU
4.4.2023

Kerrospasha on helposti ja nopeasti valmistettava jälkiruoka. Pasha sopii jälkiruoaksi niin arkeen kuin juhlapöytäänkin.

Kerrospasha valmistuu näillä aineksilla

12 kpl savoiardikeksejä (tai sokerikakkupohjaa, Domino- tai sitruunakeksejä) + n. 2 dl kostuketta (esim. kerma- tai sitruslikööriä tai mehua)

1 dl mantelilastuja
2 dl kuohukermaa
500 g maitorahkaa
½ sitruunan mehu
½ dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
3 passionhedelmää
50 g tummaa suklaata

Toimi näin:

MAINOS
MAINOS LOPPUU
  1. Paahda mantelilastuja kuumalla kuivalla pannulla muutama minuutti.
  2. Kostuta savoiardikeksit molemmilta puolilta ja asettele ne jälkiruokakulhojen pohjalle.
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele vaahto rahkan sekaan.
  4. Mausta seos sitruunanmehulla sekä tomu- ja vaniljasokerilla. Tarkista maku.
  5. Annostele kulhoihin kerroksittain kerma-rahkaseosta, passionhedelmää, suklaarouhetta ja paahdettuja mantelilastuja.

 

Vinkki kerrospashaan!

Kokeile myös muita hedelmiä, esimerkiksi säilykepersikoita tai ananasta!

Kuva: Maru Lemmetty


MAINOS
MAINOS LOPPUU

Kokeile myös näitä pääsiäisohjeita