Pientalon herkkusuut – Kokonainen broileri ja rosmariiniperunat

Kevään juhlan kunniaksi näyttävän aterian teet kokonaisesta, mehevästä broilerista.
- 1 kokonainen maustamaton broileri
- 50 g voita
- tuoretta rosmariinia ja timjamia
- 5 valkosipulinkynttä
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 1–2 kpl sitruunaa
- tuoretta rosmariinia, timjamia
- 1 kanaliemikuutio
- vettä
- Valmista yrttivoi: Ota voi huoneenlämpöön pehmenemään. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja hienonna
rosmariini sekä timjami. Pese sitruuna ja raasta kuori. Yhdistä ainekset pehmeään voihin ja lisää suola sekä
pippuri. Sekoita yrttivoi tasaiseksi. - Huuhdo broileri ja kuivaa sen pinta ja sisus. Laita maustevoita broilerin nahan alle varovasti, jottei nahka rikkoudu. Nahkaa voi varovaisesti irrottaa lihasta terävällä veitsellä.
- Hiero maustevoita myös broilerin pintaan. Laita broilerin sisään sitruunan siivuja, tuoretta rosmariinia ja timjamia sekä loput maustevoista. Sido broileri paistolangalla. Rouhi pintaan vielä hieman suolaa ja pippuria.
- Nosta broileri pataan ja kaada pohjalle hieman vettä. Lisää veden sekaan kanaliemikuutio. Lado pataan myös
sitruunan siivuja sekä tuoreita rosmariinin ja timjamin oksia. - Paista grillivastuksen alla 225 asteessa noin 15 minuuttia. Laske lämpötila 175 asteeseen ja anna broilerin kypsyä
1,5–2 tuntia. Tarjoa rosmariiniperunoiden kanssa.
Rosmariiniperunat
- 2–3 keskikokoista perunaa ruokailijaa kohden
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 tl rosmariinia
- suolaa
- Pese tai kuori perunat ja halkaise ne. Pyöräytä niitä kulhossa oliiviöljyn ja rosmariinin kanssa.
- Kaada perunat uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa 25–35 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea
ja perunat pehmeitä. Mausta suolalla.
Reseptit: Toimitus – Kuvat: Maru Lemmetty
Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:
broileri Herkkusuut kokonainen broileri Pientalon herkkusuut pääruoka pääsiäinen pääsiäisruoka pääsiäsmenuLisää samasta aiheesta
Tuotehaku
Hae pientaloasumisen tuotteita ja lisätietoja