Pientalon herkkusuut – Kokonaisena savustettu nieriä

Kesällä kaikki ruuat valmistetaan ulkona! Savustettu nieriä maistuu kesäkuumalla. Kätke nieriän mahaan tuoreita yrttejä ennen savustamista.
- perattu nieriä
- suolaa
- sitruunaviipaleita
- lehtipersiljaa
- nokare voita
- leppäsavulastuja
- pari sokeripalaa
- Puhdista kala. Avaa vatsa ja ripottele sen sisälle suolaa, sitruunaviipaleita, lehtipersiljaa ja nokare voita.
- Levitä savustuspuruja tasaisesti savustimen pohjalle. Lisää pari sokeripalaa, ne antavat kalalle kauniin värin. Savusta kalaa, kunnes se on kypsä. Muurikka -sähkösavustimella kokonainen kala (n. 700 g) kypsyy n. 35–40 minuutissa.
- Poista nahka ja ripottele päälle suolaa. Tarjoa savukala mietojen kastikkeiden kanssa: Kujalan tilan tervalööki– ja valkolöökikastikkeet sopivat hyvin savustetun nieriän kanssa.
Yhteistyössä Kujalan Tila / Kujalan Herkku Oy , Opa Muurikka Oy
Reseptit: toimitus, kuvat: Maru Lemmetty
Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:
muurikka nieriä Pientalo ja piha Pientalon herkkusuut savustaa savustettu nieriä savustinTuotehaku
Hae pientaloasumisen tuotteita ja lisätietoja