MAINOS

Kokonaisena savustettu nieriä

KeittiöPihaRuoka

Nieriä sopii rasvaisena kalana hyvin savustettavaksi. Kätke nieriän mahaan tuoreita yrttejä ennen savustamista makua antamaan.

Jaa sosiaalisessa mediassa
  • perattu nieriä
  • suolaa
  • sitruunaviipaleita
  • lehtipersiljaa
  • nokare voita
  • leppäsavulastuja
  • pari sokeripalaa
  1. Puhdista kala.
  2. Avaa vatsa ja ripottele sen sisälle suolaa, sitruunaviipaleita, lehtipersiljaa ja nokare voita.
  3. Levitä savustuspuruja tasaisesti savustimen pohjalle. Lisää pari sokeripalaa, ne antavat kalalle kauniin värin.
  4. Savusta kalaa, kunnes se on kypsä. Muurikka -sähkösavustimella kokonainen kala (n. 700 g) kypsyy 35–40 minuutissa.
  5. Poista nahka ja ripottele päälle suolaa.
  6. Tarjoa savukala mietojen kastikkeiden kanssa: Kujalan tilan tervalööki– ja valkolöökikastikkeet sopivat hyvin savustetun nieriän kanssa.

Yhteistyössä Kujalan Tila / Kujalan Herkku Oy , Opa Muurikka Oy

Reseptit: toimitus, kuvat: Maru Lemmetty

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

muurikka nieriä Pientalo ja piha Pientalon herkkusuut savustaa savustettu nieriä savustin