MAINOS PÄÄTTYY
Itse tehty jäätelö

Miten syntyy itse tehty jäätelö ilman konetta? Kirpeänmakea puolukkajäätelö on helppo tehdä, vaikka kaapista ei löytyisikään jäätelökonetta. Jäätelön perusohjetta on helppo muunnella omien mieltymysten mukaan, ja jäätelön voi maustaa muillakin marjoilla tai vaikkapa karkeilla, keksimurskalla tai pähkinöillä.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Itse tehty jäätelö ilman konetta: puolukkajäätelö
2 litraa
Jäätelön perusohje
- 7½ dl vispikermaa
- 1 vaniljatanko
- 1 prk (n. 400 g) sokeroitua kondensoitua maitoa
- ½ dl glukoosisiirappia
Puolukkakiisseli
- 8 dl vettä
- 200 g puolukoita
- 4 rkl perunajauhoja
- 1 dl vettä
- Tee ensin puolukkakiisseli. Keitä vettä (8 dl) ja puolukoita kattilassa 15 min. Siivilöi puolukoiden kuoret pois ja kaada mehu takaisin kattilaan. Sekoita perunajauhot ja vesi (1 dl) keskenään. Sekoita seos ohuena nauhana mehun joukkoon. Kiehauta mutta älä keitä! Jäähdytä hyvin esim. ensin kylmävesihauteessa ja sitten jääkaapissa.
- Valmista jäätelö, kun kiisseli on jäähtynyt kokonaan. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet veitsellä kulhoon. Lisää vispikerma ja vaahdota löysäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon kondensoitu maito ja glukoosisiirappi. Kääntele puolukkakiisseli varovasti jäätelöseoksen joukkoon.
- Laita seos matalaan astiaan (esim. jäätelörasia) ja pakasta vähintään 4 tuntia, kunnes massa on jäätynyt myös keskeltä. Ota jäätelö pehmentymään hyvissä ajoin ennen tarjoilua.
Vinkki! Jäätelön voi maustaa muillakin marjoilla tai vaikkapa karkeilla, keksimurskalla tai pähkinöillä.
Kuva: Maru Lemmetty
Lisää samasta aiheesta
Tuotehaku
Hae pientaloasumisen tuotteita ja lisätietoja