MAINOS

Maa-artisokkakeitto – nopea resepti neljälle

KeittiöRuoka

Samettisen pehmeä maa-artisokkakeitto toimii niin juhlamenun alkuruokana kuin maukkaana viikonloppulounaanakin.

Jaa sosiaalisessa mediassa

 Maa-artisokkakeitto

4 annosta | 30 min

  • 400 g maa-artisokkaa
  • ½ l maitoa
  • ½ l kermaa
  • suolaa
  • rouhittua valkopippuria
  • 2–3 rkl vehnäjauhoja
  • 1–2 sitruunan mehu
  • kesäkurpitsan- ja auringonkukansiemeniä
  1. Laita kuoritut maa-artisokat, maito ja kerma kattilaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen noin 20 minuuttia, kunnes maa-artisokat ovat kypsiä.
  2. Ota noin 1 dl lientä erikseen ja sekoita siihen vehnäjauhot. Soseuta kattilan ainekset sauvasekoittimella. Sekoita suurus keittoon ja kiehauta. Lisää sitruunamehu.
  3. Paahda siemenet kuumalla kuivalla pannulla ja tarjoa keiton kanssa.

 

Vinkki! Jos et käytä kuorittuja maa-artisokkia heti, laita ne kylmään sitruunaveteen, jotta ne eivät tummu.

Kuva: Maru Lemmetty

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

alkuruoka Pientalon herkkusuut resepti


Lisää samasta aiheesta