Maa-artisokkakeitto – nopea resepti neljälle

Samettisen pehmeä maa-artisokkakeitto toimii niin juhlamenun alkuruokana kuin maukkaana viikonloppulounaanakin.
Maa-artisokkakeitto
4 annosta | 30 min
- 400 g maa-artisokkaa
- ½ l maitoa
- ½ l kermaa
- suolaa
- rouhittua valkopippuria
- 2–3 rkl vehnäjauhoja
- 1–2 sitruunan mehu
- kesäkurpitsan- ja auringonkukansiemeniä
- Laita kuoritut maa-artisokat, maito ja kerma kattilaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen noin 20 minuuttia, kunnes maa-artisokat ovat kypsiä.
- Ota noin 1 dl lientä erikseen ja sekoita siihen vehnäjauhot. Soseuta kattilan ainekset sauvasekoittimella. Sekoita suurus keittoon ja kiehauta. Lisää sitruunamehu.
- Paahda siemenet kuumalla kuivalla pannulla ja tarjoa keiton kanssa.
Vinkki! Jos et käytä kuorittuja maa-artisokkia heti, laita ne kylmään sitruunaveteen, jotta ne eivät tummu.
Kuva: Maru Lemmetty
Lisää samasta aiheesta
Tuotehaku
Hae pientaloasumisen tuotteita ja lisätietoja