MAINOS

Pientalon herkkusuut – maa-artisokkakeitto

KeittiöRuoka

Samettisen pehmeä maa-artisokkakeitto toimii juhlamenun alkuruokana tai vaikkapa viikonloppulounaana.

Jaa sosiaalisessa mediassa

 Maa-artisokkakeitto

4 annosta | 30 min

  • 400 g maa-artisokkaa
  • ½ l maitoa
  • ½ l kermaa
  • suolaa
  • rouhittua valkopippuria
  • 2–3 rkl vehnäjauhoja
  • 1–2 sitruunan mehu
  • kesäkurpitsan- ja auringonkukansiemeniä
  1. Laita kuoritut maa-artisokat, maito ja kerma kattilaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen n. 20 min, kunnes maa-artisokat ovat kypsiä.
  2. Ota n. 1 dl lientä erikseen ja sekoita siihen vehnäjauhot. Soseuta kattilan ainekset esim. sauvasekoittimella. Sekoita suurus keittoon ja kiehauta. Lisää sitruunamehu.
  3. Paahda siemenet kuumalla kuivalla pannulla ja tarjoa keiton kanssa.

 

Vinkki! Jos et käytä kuorittuja maa-artisokkia heti, laita ne kylmään sitruunaveteen, jotta ne eivät tummu.

Kuva: Maru Lemmetty

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

alkuruoka Pientalon herkkusuut resepti


Lisää samasta aiheesta