Pientalon herkkusuut maailmalla – venäläinen kalaseljanka

Suolakurkut ja oliivit kuuluvat venäläiseen kalakeittoon eli kalaseljankaan. Tässä kalakeitossa makua tuo myös tomaattipyree perinteisen kerman sijaan. Tarjoa smetanan kanssa!
Kalaseljanka
- 600 g kalaa (esim. lohta, kuhaa, ahventa) 6–8 perunaa
- 3–4 porkkanaa
- 1 sipuli
- 1⁄2 purjosipuli
- 3–4 lehtisellerin vartta
- 1 l vettä
- 2 kalaliemikuutiota
- 2–3 laakerinlehteä
- kokonaisia maustepippureita
- suolaa
- n. 4 rkl tomaattipyreetä
- 1⁄2 sitruunan mehu
- 2 (venäläistä) suolakurkkua
- oliiveja, kapriksia ja tilliä maun mukaan
Tarjoiluun
- smetanaa
- Leikkaa kalat kuutioiksi. Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat sekä kuori ja silppua sipuli. Huuhdo ja viipaloi purjo ja lehtiselleri.
- Lisää kiehuvaan veteen kalaliemikuutiot, laakerinlehdet ja maustepippurit. Keitä perunat ja porkkanat puolikypsiksi, lisää joukkoon sipuli, purjo ja selleri.
- Kun kasvikset ovat kypsyneet, lisää kalapalat. Mausta keitto suolalla, tomaattipyreellä ja sitruunamehulla.
- Kuutioi suolakurkut ja viipaloi oliivit. Lisää ne keittoon kapriksien ja tillin kanssa. Tarjoile smetanan kanssa.
Kuva: Maru Lemmetty
Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:
herkkusuu Herkkusuut kalakeitto kalaseljanka Pientalo ja piha Pientalon herkkusuut resepti ruokaTuotehaku
Hae pientaloasumisen tuotteita ja lisätietoja