MAINOS

Pientalon herkkusuut maailmalla – venäläinen kalaseljanka

KeittiöRuoka

Suolakurkut ja oliivit kuuluvat venäläiseen kalakeittoon eli kalaseljankaan. Tässä kalakeitossa makua tuo myös tomaattipyree perinteisen kerman sijaan. Tarjoa smetanan kanssa!

Jaa sosiaalisessa mediassa

Kalaseljanka

  • 600 g kalaa (esim. lohta, kuhaa, ahventa) 6–8 perunaa
  • 3–4 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 1⁄2 purjosipuli
  • 3–4 lehtisellerin vartta
  • 1 l vettä
  • 2 kalaliemikuutiota
  • 2–3 laakerinlehteä
  • kokonaisia maustepippureita
  • suolaa
  • n. 4 rkl tomaattipyreetä
  • 1⁄2 sitruunan mehu
  • 2 (venäläistä) suolakurkkua
  • oliiveja, kapriksia ja tilliä maun mukaan

Tarjoiluun

  • smetanaa

 

  1. Leikkaa kalat kuutioiksi. Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat sekä kuori ja silppua sipuli. Huuhdo ja viipaloi purjo ja lehtiselleri.
  2. Lisää kiehuvaan veteen kalaliemikuutiot, laakerinlehdet ja maustepippurit. Keitä perunat ja porkkanat puolikypsiksi, lisää joukkoon sipuli, purjo ja selleri. 
  3. Kun kasvikset ovat kypsyneet, lisää kalapalat. Mausta keitto suolalla, tomaattipyreellä ja sitruunamehulla.
  4. Kuutioi suolakurkut ja viipaloi oliivit. Lisää ne keittoon kapriksien ja tillin kanssa. Tarjoile smetanan kanssa.

Kuva: Maru Lemmetty

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

herkkusuu Herkkusuut kalakeitto kalaseljanka Pientalo ja piha Pientalon herkkusuut resepti ruoka