Rahkaletut eli syrnikit

Ruoka
Venäläiset syrnikit eli rahkaletut
Rahkaletut eli syrnikit kruunaavat aterian. Tarjoile maukkaat rahkaletut smetanalla perinteisen kermavaahdon sijaan!
MAINOS
MAINOS LOPPUU
28.3.2023

Rahkaletut valmistuvat reilussa puolessa tunnissa. Paista lettuja kerralla vaikka isompikin satsi!

Rahkaletut eli syrnikit valmistetaan näillä aineksilla

  • 250 g maitorahkaa + 120 g smetanaa
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria ripaus suolaa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • voita paistamiseen

Tarjoile rahkalettujen kanssa

  • Hilloa, marjoja tai hedelmiä sekä kermavaahtoa tai smetanaa.

 

Rahkalettujen valmistaminen

  1. Sekoita rahka ja smetana keskenään ja valuta noin 1⁄2 tuntia esimerkiksi suodatinpussin läpi.
  2. Sekoita rahka-smetanaseokseen muut taikinan ainekset.
  3. Anna taikinan turvota 15–30 min.
  4. Paista taikinasta pieniä lettuja voissa pannulla keskilämmöllä.
  5. Tarjoile hillon, marjojen ja kermavaahdon tai smetanan kanssa.

Vinkki! Maustetut rahkat sopivat lettuihin rasvaisuutensa (noin 7 %) vuoksi. Jätä silloin smetana ja osa sokerista pois.

Syrnikit: rahkalettujen historia johtaa tsaarien Venäjälle

Syrnikkien eli rahkaohukaisten nimellä on pitkä historia: nimessä on säilynyt vanha rahkaa tarkoittava sana ”syr”. Tsaarien Venäjällä syr merkitsi juustoa ja rahka oli tvorog. Syrnikkejä tarjottiin yleisesti aamiaisella smetanan ja hillon kanssa.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Kokeile myös näitä jälkiruokareseptejä!


Kuva: Maru Lemmetty