Pientalon herkkusuut maailmalla – venäläiset syrnikit eli rahkaletut

Venäläiset rahkaletut eli syrnikit kruunaavat venäläisen aterian. Tarjoile venäläiseen tapaan smetanalla perinteisen kermavaahdon sijaan!
Syrnikit eli rahkaletut
- 250 g maitorahkaa + 120 g smetanaa
- 3 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria ripaus suolaa
- 1 dl vehnäjauhoja
- voita paistamiseen
Tarjoiluun
- hilloa, marjoja tai hedelmiä kermavaahtoa tai smetanaa
- Sekoita rahka ja smetana keskenään ja valuta n. 1⁄2 tuntia esim. suodatinpussin läpi.
- Sekoita rahka-smetanaseokseen muut taikinan ainekset. Anna taikinan turvota 15–30 min.
- Paista taikinasta pieniä lettuja voissa pannulla keskilämmöllä.
- Tarjoile hillon, marjojen ja kermavaahdon tai smetanan kanssa.
Vinkki! Maustetut rahkat sopivat lettuihin rasvaisuutensa (n. 7 %) vuoksi. Jätä silloin smetana ja osa sokerista pois.
Kuva: Maru Lemmetty
Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:
herkkusuu Herkkusuut jälkiruoka lettu letut Pientalo ja piha Pientalon herkkusuut reseptiTuotehaku
Hae pientaloasumisen tuotteita ja lisätietoja