Raparperihilloke jäätelön, kermavaahdon ja mansikoiden kanssa

Ruoka
Raparperihilloke on nopeasti ja helposti valmistettava jälkiruoka, joka tarjoillaan jäätelön, kermavaahdon ja mansikoiden kanssa.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
28.3.2023

Raparperihilloke

  • 200 g raparperia
  • 1 dl muscovadosokeria (tumma sokeri)
  • 2 rkl vettä
  • vaniljatanko

Tarjoiluun

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 l vaniljajäätelöä
  • 1 l mansikoita
  1. Leikkaa raparperi paloiksi ja laita kattilaan veden ja muscovadosokerin kanssa.
  2. Halkaise vaniljatanko ja raaputa veitsellä siemenet joukkoon.
  3. Keittele rapaperihillokeseosta miedolla lämmöllä, kunnes raparperit ovat pehmenneet ja sokeri sulanut.
  4. Siirrä kattila liedeltä ja anna jäähtyä.
  5. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ennen tarjoilua.
  6. Pyöritä vähän sulaneesta jäätelöstä kahden lusikan avulla palloja ja asettele ne annosmaljoihin.
  7. Lusikoi jäätelöpallojen päälle kermavaahtoa ja raparperihilloketta.
  8. Koristele raparperijälkiruoka tuoreilla mansikoilla.

Resepti: toimitus, kuva: Maru Lemmetty