Pientalon herkkusuut – pääsisen lohi-kurkkurullat

Pientalon herkkusuiden pääsiäismenun makupaletti avataan raikkailla lohi-kurkkurullilla.
Lohi-kurkkurullat
- 200 g kylmäsavulohta
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 prk smetanaa
- tilliä
- mustapippuria
- 1 kurkku
- muutama jokiravunpyrstö
- 1 lime
- Hienonna kylmäsavulohi pieneksi kuutioksi.
- Notkista tuorejuusto kulhossa, lisää smetana ja kylmäsavulohi kuutiot. Silppua joukkoon tilli ja mausta mustapippurilla. Anna aromien syventyä jääkaapissa hetki.
- Pese ja leikkaa kurkku juusto höylällä pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Levitä kurkkuviipaleet leikkuulaudalle ja kuivaa leikkuu pinta talouspaperilla.
- Levitä kylmäsavulohimassaa viipaleiden päälle ja kääri kurkut rullalle.
- Nosta rullat tarjoiluvadille ja koris tele jokiravunpyrstöin, tillinoksilla ja limelohkoilla.
Vinkki! Piparjuuri sopii kylmäsavulohen kanssa. Käytä piparjuurella maustettua tuorejuustoa tai lisää nokare piparjuuritahnaa kylmäsavulohimassan joukkoon.
Resepti: toimitus, kuva: Maru Lemmetty
Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:
alkuruoka Herkkusuut kylmäsavulohi kylmäsavulohi-kurkkurullat Pientalo ja piha Pientalon herkkusuut pääsiäinen pääsiäismenuLisää samasta aiheesta
Tuotehaku
Hae pientaloasumisen tuotteita ja lisätietoja