Pientalon herkkusuut – Pizzaa grillistä

Pizza herauttaa kesän kielelle! Kesäpuuhastelun lomassa maistuu rapeaksi paistunut pizza suoraan grillistä. Grillipizza syntyy vähällä vaivalla nopeasti, joten lomapäivä ei kulu keittiössä ähräten.
Pohjataikina
- 25 g hiivaa
- 3 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 2 rkl öljyä
- n. 5 dl pizzajauhoja
- Aloita pohjataikinan teosta. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot. Sekoita tasaiseksi.
- Alusta taikinaa hetki, kunnes se irtoaa hyvin kulhon reunoista.
- Anna kohota liinan alla lämpimässä noin 30 minuuttia, kunnes taikina on kaksinkertainen.
- Kauli taikina ohueksi. Täytä ja paista heti.
- Laita Muurikan sähkögrilli päälle ja nosta pizzakivi ritilälle lämpiämään kymmenisen minuuttia ennen paistoa.
- Nosta pizzat jauhotetun pizzalapion avulla suoraan pizzakivelle. Sulje grillin kansi ja paista, kunnes pizzan reunat ovat saaneet kauniin ruskean värin – grillin tehon mukaan tähän kuluu 5–10 minuuttia.
Täytteitä moneen makuun
Kinkku & kaverit
Tomaattikastiketta, mozzarella-raastetta, ilmakuivattua kinkkua, tuoretta vihreää parsaa, herkkusieniä ja paiston jälkeen pizzan päälle keko rucolaa.
Ahdin antimia
Tomaattikastiketta, emmental-raastetta, lämminsavulohta, jokiravun pyrstöjä, tuoretta tomaattia, punasipulia ja paiston jälkeen päälle tuoretta basilikaa sekä lime-smetanaa.
Mehevästi vegeä
Tomaattikastiketta, mozzarella-raastetta, artisokkia, ilmakuivattuja tomaatteja, mozzarellasiivuja, oliiveja ja paiston jälkeen päälle tuoretta basilikaa, paahdettuja pinjansiemeniä sekä balsamicosiirappia.
Herkkusuiden pizzat tehtiin näillä
Muurikka Sähkögrilli Classic 2200 W, Muurikka Pizzakivi & Muurikka Pizzalapio
Reseptit: toimitus, kuvat: Maru Lemmetty
Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:
Herkkusuut muurikka Pientalon herkkusuut pizza pizzakivi pizzalapio resepti ruokareseptiLisää samasta aiheesta
Tuotehaku
Hae pientaloasumisen tuotteita ja lisätietoja