MAINOS

Savustettu karitsa

Ruoka

Karitsan ulkofilee saa hienon maun savustamalla. Tarjoile savustettu karitsa raikkaan minttu-jogurttikastikkeen kanssa.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Savustettu karitsan ulkofilee

  • karitsan ulkofileetä (80–100 g ruokailijaa kohden)
  • suolaa
  • pippuria
  • oliiviöljyä
  • valkosipulinkynttä
  • rucolaa
  1. Ota liha lämpiämään tuntia ennen paistamista.
  2. Purista valkosipulinkynnet oliiviöljyn sekaan.
  3. Mausta liha suolalla,pippurilla ja oliiviöljy-valkosipuliseoksella.
  4. Paista lihan pinnat kiinni, eli 2–3 minuuttia molemmin puolin, mutta jätä sisältä roseeksi.
  5. Laita sähkösavustin lämpiämään. Kun se on kuuma, laita karitsan liha savustumaan 4–5 minuutiksi.
  6. Leikkaa karitsan ulkofilee viistosti viipaleiksi rucolapedin päälle.
  7. Tarjoa savustetun karitsan kanssa minttu-jogurttikastiketta.

Minttu-jogurttikastike

  • 2 dl maustamatonta kreikkalaista jogurttia
  • 3 rkl hienonnettua tuoretta minttua
  • 1/2 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • suolaa
  1. Hienonna minttu ja sekoita ainekset keskenään.
  2. Anna kastikkeen maustua jääkaapissa pari tuntia tai mieluiten yön yli.

Reseptit: toimitus, kuva: Maru Lemmetty

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

alkuruoka Herkkusuut karitsa Pientalon herkkusuut pääsiäinen resepti ruokarespti savustus


Lisää samasta aiheesta