MAINOS

Sitruunaposset

Ruoka

Raikas sitruunavanukas eli sitruunaposset on helppo valmistaa jälkiruoaksi: tarvitset vain kermaa, sokeria ja sitruunaa.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Sitruunaposset

  • 4 dl kuohukermaa
  • 1–1,5 dl sokeria
  • 1 dl puristettua sitruunan mehua
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  1. Mittaa kerma ja sokeri kattilaan. Keitä pari kolme minuuttia, kunnes seos hieman sakenee.
  2. Nosta kattila liedeltä. Sekoita joukkoon sitruunan mehu ja raastettu kuori. Seos saa maistua kirpeältä!
  3. Kaada seos neljään pieneen kulhoon tai lasiin ja peitä ne kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia, mutta mielellään yön yli.
  4. Tarjoa posset sellaisenaan tai marjojen kanssa.

Reseptit: Toimitus – Kuvat: Maru Lemmetty

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Herkkusuut jälkiruoka Maru Lemmetty Pientalon herkkusuut resepti ruokaresepti sitruunaposset suomela


Lisää samasta aiheesta