MAINOS

Suklaafondant ja vadelmamelba

Ruoka

Jälkiruokafondantin lämmin ja valuva suklaasydän hurmaa jokaisen suklaan ystävän! Suklaafondant tarjoillaan heti paistamisen jälkeen raikkaan vadelmamelban ja kermavaahdon tai jäätelön kanssa.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Suklaafondant

8 kpl

  • 1 dl fariinisokeria
  • 100 g voita
  • 2 kananmunaa
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 1–2 rkl kaakaojauhetta
  • ripaus vaniljaa myllystä
  • 100 g tummaa suklaata

 

  1. Vaahdota fariinisokeri ja pehmeä voi kulhossa. Lisää munat yksi kerrallaan.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
  3. Paloittele suklaa ja sulata se mikrossa 10 sekuntia kerrallaan. Sekoita suklaasula taikinaan.
  4. Jaa taikina voideltuihin annosvuokiin tai muffinivuoan syvennyksiin (syvennyksiin voi leikata leivinpaperisuikaleet ja asetella ne ristikkäin, jotta valmiit leivokset on helpompi irrottaa vuoasta). Älä täytä vuokia piripintaan.
  5. Paista 200-asteisessa uunissa 8–9 minuuttia niin, että taikina jää sisältä pehmeäksi. Jäähdytä hetki ja tarjoa vadelmamelban ja kermavaahdon tai jäätelön kanssa.

Vinkki! Annosvuokiin jaettu taikina voi odottaa jääkaapissa paistamista.

Vadelmamelba

  • 200–300 g kotimaisia vadelmia
  • tomusokeria maun mukaan
  • 1 tl sitruunamehua

 

  1. Valmista vadelmamelba painelemalla marjat siivilän läpi kulhoon.
  2. Mausta kastike tomusokerilla ja sitruunamehulla.

 

Kuva: Maru Lemmetty

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

jälkiruoka Pientalon herkkusuut resepti


Lisää samasta aiheesta