MAINOS

Vadelmamoussekakku

Ruoka

Ruusunpunainen, kaunis vadelmamoussekakku sopii moneen juhlaan vuodenajasta riippumatta. Täyteläinen kakku saa lisämakua kakkukerrosten välissä täytteeksi käytettävästä vaahtokarkkimoussesta.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Täytekakkupohja

  • 4 luomumunaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Kostutukseen

  • vedellä laimennettua sitruunan mehua

 

  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Sekoita vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe keskenään ja lisää munasokerivaahtoon siivilän läpi varovasti käännellen.
  3. Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 20-senttinen syvä irtopohjavuoka, jossa taikina mahtuu kohoamaan ja johon mousse- ja kakkukerrokset on helpointa koota.
  4. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia, tai kunnes taikina ei enää tartu tikkuun. Seuraa kakun kypsymistä, sillä paistoaika voi olla lyhyempi.
  5. Leikkaa kokonaan jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Kostuta kakkupohjan osat laimennetulla sitruunan mehulla.

Vaahtokarkkimousse

  • 2 dl kermaa
  • 150 g vaaleanpunaisia vaahtokarkkeja
  • vajaa 1 tl suolaa

 

  1. Mittaa kerma kattilaan ja kuumenna.
  2. Lisää vaahtokarkit ja anna niiden sulaa kerman sekaan. Ripottele suola joukkoon.
  3. Laita kulho jääkaappiin pariksi tunniksi jäähtymään.
  4. Vatkaa jäähdytetty vaahtokarkkimassa kuohkeaksi.
  5. Täytä kakun alin väli vaahtokarkkimoussella ja anna kakun hyytyä pari tuntia jääkaapissa, jotta kerrokset asettuvat.

Vadelmamousse

  • 3 dl vispikermaa
  • vajaa ½ dl sokeria
  • 300 g kotimaisia pakastevadelmia
  • 4 rkl vaniljakreemijauhetta

 

  1. Mittaa kulhoon vispikerma ja sokeri ja vatkaa vaahdoksi.
  2. Lisää sulaneet vadelmat. Jos vadelman siemenet häiritsevät, paseeraa vadelmat siivilän läpi painellen ennen kuin lisäät ne kermavaahdon joukkoon.
  3. Sekoita kermaseoksen joukkoon vaniljakreemijauhetta, kunnes rakenne muuttuu jämäkäksi.
  4. Levitä täyte kakun toiseen kerrokseen ja nosta kolmas kakkusiivu päälle kanneksi.
  5. Anna vadelmamoussen asettua jääkaapissa muutama tunti.

Voikreemi

  • 200 g voita
  • 2–3 dl tomusokeria
  • sitruunan mehua maun mukaan
  • geeliväriä

 

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeria vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Maistele välillä, että saat makuusi sopivan kreemin.
  2. Jatka vatkaamista, kunnes seos on kuohkeata ja vaaleaa (noin 15 minuuttia).
  3. Mausta seos sitruunan mehulla oman maun mukaan ja värjää geelivärillä haluamasi sävyiseksi.
  4. Päällystä kakku kreemillä joko kokonaan tai osittain.
  5. Jos käytät koristeena aitoa kukkaa, laita kukkavarren ympärille suojus foliosta ja paina kukka kakun pintaan.

Resepti: toimitus, kuva: Maru Lemmetty

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Herkkusuut jälkiruoka Pientalon herkkusuut resepti ruokaresepti suomela vaatokarkki-vadelmamoussekakku äitienpäivä


Lisää samasta aiheesta