MAINOS

Suppilovahveropiirakka kylmäsavuporo-vuohenjuustotäytteellä

Ruoka

Perinteinen suppilovahveropiirakka saa lisämakua maukkaasta poron lihasta sekä pehmeästä vuohenjuustosta.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Suppilovahveropiirakka on syksyinen klassikko, joka on helppo valmistaa. Parhaan piirakan saat, kun käytät tuoreita suppilovahveroita. Kylmäsavuporo ja vuohenjuusto tuovat piirakkaan mukavaa lisämakua.

Suppilovahveropiirakka valmistuu näillä aineksilla

Piirakkapohja

  • 125 g voita

  • 3 dl vehnäjauhoja

  • 1 kananmunan keltuainen

  1. Leikkaa voi pieniksi kuutioiksi.

  2. Nypi voi ja jauhot murumaiseksi.

  3. Lisää keltuainen.

  4. Muotoile taikinasta tiivis pallo ja litistä levyksi. Peitä kelmulla ja laita hetkeksi jääkaappiin.

  5. Kauli taikina ohueksi leivinpaperin päällä.

  6. Nosta taikina leivinpaperilla piirakkavuokaan, muotoile ja tasoita.


Täyte

  • 200 g suppilovahveroita
  • 1–2 salottisipulia
  • 150 g kylmäsavuporoa
  • 150 g pehmeää vuohenjuustoa
  • tuoretta timjamia
  • mustapippuria
  • 1 kananmuna
  • 2 dl kermaa
  1. Puhdista ja silppua suppilovahverot.
  2. Paista suppilovahveroita hetki pannulla, jotta enin neste haihtuu.
  3. Kuori sekä pilko salottisipulit ja lisää ne suppilovahveroiden joukkoon. Kuullota.
  4. Leikkaa kylmäsavuporo pieniksi kuutioiksi.
  5. Sekoita kulhossa kylmä­ savuporokuutiot ja pehmeä vuohen­ juusto.
  6. Lisää joukkoon sieni­-sipuli­ -seos.
  7. Mausta makusi mukaan tuoreel­la timjamilla ja mustapippurilla.
  8. Levitä täyte piirakkapohjalle.
  9. Vatkaa kananmuna ja kerma kulhossa ja kaada seos piirakkatäytteen päälle.
  10. Paista suppilovahveropiirakka 200­-asteisen uunin keskita­solla 25–30 minuuttia.

Suppilovahverot päättävät syksyn sienikauden

Suppilovahverot nousevat syksyllä ilmojen jo viiletessä. Suppilovahveroiden tyypillinen satoaika jatkuu syyskuulta marraskuulle, aina lumen tuloon saakka.

Näin tunnistat suppilovahveron.

Kokeile myös näitä sienireseptejä

Sienten säilöminen

 

Resepti: toimitus, kuva: Maru Lemmetty

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

kylmäsavuporo Pientalon herkkusuut suolainen piirakka suppilovahvero suppilovahveropiirakka


Lisää samasta aiheesta