MAINOS

Täytetyt kananmunat – nopea ja helppo resepti

Ruoka

Täytetyt kananmunat ovat nopeasti valmistettavia suupaloja arkeen ja juhlaan. Eri täytteillä saat mukavaa vaihtelua pikkusyötäviin.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Täytetyt kananmunat tunnetaan myös nimillä paholaisen munat ja venäläiset munat.

Täytetyt kananmunat neljällä erilaisella täytteellä

10 kpl kananmunia (= 20 puolikasta)

  1. Keitä kananmunat kypsiksi, noin 8–10 minuuttia.
  2. Jäähdytä, kuori ja halkaise munat pituussuunnassa. Koverra kananmunien keltuaiset kulhoon ja täytä munat haluamillasi täytteillä.

Katkaraputäyte

  • puoli ruukkua ruohosipulia
  • 3 kypsää keltuaista
  • 1 prk smetanaa
  • ruohosipulia
  • mustapippuria, suolaa
  • katka- tai jokiravunpyrstöjä
  1. Silppua ruohosipuli, jätä muutama oksa koristeeksi.
  2. Hienonna keltuaiset haarukalla kulhossa, sekoita joukkoon smetana ja ruohosipulisilppu. Mausta.
  3. Lusikoi tai pursota kananmunanpuolikkaiden syvennyksiin.
  4. Koristele täytetyt kananmunat ravunpyrstöillä ja ruohosipulinoksilla.

Täytetyt kanamunat avokado-wasabitäytteellä

  • 1 avokado
  • 3 kypsää keltuaista
  • 2 tl sitruunanmehu
  • 1 tl wasabitahnaa
  • mustapippuria, suolaa
  • mustia seesaminsiemeniä
  1. Halkaise avokado, poista kivi ja kuori. Hienonna avokado ja keltuaiset kulhossa haarukalla. Lisää mausteet ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.
  2. Lusikoi tai pursota täyte kananmunanpuolikkaiden syvennyksiin.
  3. Koristele täytetyt munat seesaminsiemenillä.

Täytetyt kananmunat kylmäsavulohi-mätitäytteellä

  • 100 g kylmäsavulohta
  • pieni punasipuli
  • 1 prk (150 g) crème fraîcea
  • puoli ruukkua tilliä
  • mustapippuria, suolaa
  • 50 g kirjolohen mätiä
  1. Leikkaa kylmäsavulohi pieniksi kuutioiksi, kuori ja silppua punasipuli.
  2. Silppua tilli, jätä muutama oksa koristeeksi.
  3. Sekoita kylmäsavulohikuutiot, sipulisilppu ja crème fraîce kulhossa. Mausta tillillä, suolalla ja pippurilla.
  4. Lusikoi tai pursota kananmunanpuolikkaiden syvennyksiin.
  5. Koristele täytetyt kananmunat kirjolohenmädillä ja tillinoksilla.

Paholaisen munat

  • 4 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • 1 dl maustamatonta majoneesia
  • 1 tl dijon-sinappia
  • (suolaa)
  • paprika- ja chilijauhetta
  1. Halkaise munat pitkittäin. Koverra keltuaiset irti ja hienonna ne haarukalla kulhossa.
  2. Sekoita keltuaisten joukkoon majoneesi, sinappi ja chilijauhe.
  3. Nostele tai pursota seos takaisin munanpuolikkaiden päälle.
  4. Koristele täytetyt kananmunat ripottelemalla paprikajauhetta munanpuolikkaiden päälle.

Vinkki täytettyjen kananmunien tarjoiluun!

Leikkaa munanpuolikkaiden pohjasta pieni siivu pois, jotta ne pysyvät paremmin tarjoiluastialla.

Kananmunan ravintosisältö

Kananmuna on ravintosisällöltään yksi monipuolisimmista ruoka-aineista, koska se sisältää niin useita ihmiselle välttämättömiä ravintoaineita. Se sisältää runsaasti proteiinia ja lähes kaikkia vitamiineja, ainoastaan C-vitamiinia kananmunassa ei ole ollenkaan.

Kananmuna on hyvä ravinnonlähde kaikenikäisille. Kananmunassa on muun muassa proteiinia, fosforia ja D-vitamiinia, jotka ovat välttämättömiä lasten luuston normaalille kasvulle ja kehitykselle.

Lue lisää kananmunan ravintosisällöstä (kultamuna.fi)

Kokeile myös näitä herkullisia ruokareseptejä!

Reseptit: toimitus, kuvat: Maru Lemmetty

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

alkuruoka kananmuna kananmunat katkarapu kylmäsavulohi mäti savulohi täytetyt kananmunat


Lisää samasta aiheesta