MAINOS

Tyrni-juustokakku jälkiruokakulhoissa

Ruoka

Perinteinen juustokakku saa pirskahtelevaa raikkautta kotimaisesta tyrnistä. Tyrni-juustokakku tarjoillaan kauniissa jälkiruokakulhoissa.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Juustokakku on klassikkojälkiruoka, jota on helppo tuunata tyrnimarjoilla.

Tyrni-juustokakku valmistuu näillä aineksilla

4 henkilölle

  • 2 dl tyrnimarjoja
  • 2 dl vettä

Pohja

100 g Candi-keksejä tai piparkakkuja

Täyte

  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 1/2 dl vispikermaa
  • tomusokeria maun mukaan
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 liivatelehteä
  • 1/2 dl tyrnimehua

Päällinen

  • loput tyrnimehusta
  • 1/2 dl sokeria
  • 2–3 liivatelehteä

Koristeluun

  • kermavaahtoa
  • tyrnimarjoja
  1. Mittaa tyrnimarjat ja vesi kattilaan. Keitä kunnes marjoista alkaa irrota mehua. Paseeraa seos siivilän läpi, jolloin jäljelle jää tyrnien mehu.
  2. Murskaa keksit ja jaa muruseos neljän lasin pohjalle.
  3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  4. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto.
  5. Mausta seos tomu- ja vaniljasokerilla.
  6. Kiehauta puoli desiä tyrnimehua ja liuota liivatteet siihen.
  7. Jäähdytä hetki ja kaada liivateseos ohuena nauhana juusto-kermaseokseen.
  8. Jaa juustokakkuseos laseihin ja laita hyytymään viileään.
  9. Kun seos on hyytynyt, laita päälliseen tulevat liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  10. Kiehauta loput tyrnimehusta kattilassa sokerin kanssa. Keitä, kunnes sokeri sulaa mehuun.
  11. Liuota liivatteet mehuun ja anna seoksen jäähtyä hetken aikaa.
  12. Lusikoi tyrni-liivateseos varovasti laseihin ja laita annokset hyytymään viileään.
  13. Koristele juustokakkuannokset lopuksi kermavaahdolla ja tyrnimarjoilla.

Vinkki! Jos käytät pakastettuja tyrnimarjoja, voit tarvita päälliseen 3 liivatetta. Käytä pohjan keksimuruun piparkakkuja, jos haluat jouluisempaa makua.

Tiesitkö tämän tyrnimarjasta?

Tyrnimarja sisältää runsaasti A-, C- ja E-vitamiineja sekä B-ryhmän vitamiineja, kuten folaattia.

Sadasta grammasta tyrnimarjoja saa jopa enemmän C-vitamiinia kuin yhdestä keskikokoisesta appelsiinista.

Tyrnimarjan kuoressa on lisäksi runsaasti ravintokuitua. Tyrnimarjan siemenissä puolestaan on elimistölle välttämättömiä rasvahappoja.

Tyrnimarjojen keruun voi aloittaa lokakuussa, jolloin ne ovat mahdollisimman kypsiä ja irtoavat helposti kannastaan. Marjat kerätään mieluiten ensimmäisten pakkasten jälkeen.

 

Kokeile myös näitä kakkureseptejä!

 

Resepti: toimitus, kuva: Maru Lemmetty

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

jälkiruoka tyrni tyrni-juustokakku tyrnimarja


Lisää samasta aiheesta