MAINOS

Uuniomenat vanilja- ja kinuskikastikkeilla

Ruoka

Uuniomenat ovat helppo ja nopea valinta jälkiruoaksi. Tarjoile omenat itse tehdyn vanilja- ja kinuskikastikkeen kanssa.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Uuniomenat on nopea ja helppo jälkiruoka, jonka voi valmistaa syksyn omenasadosta tai mihin aikaan vuodesta tahansa.

Aloita jälkiruoan valmistaminen kinuski- ja vaniljakastikkeiden teosta.

Kinuskikastike uuniomenoille

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 vaniljatanko
  1. Mittaa kattilaan kerma ja sokeri.
  2. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja keitä, kunnes seos sakenee paksuksi kinuskikastikkeeksi.
  3. Avaa vaniljatanko terävän veitsen kärjellä ja rapsuta siemenet vähän jäähtyneeseen kinuskikastikkeeseen. Sekoita hyvin.

Vaniljakastike uuniomenoille

  • 3 dl maitoa
  • 1 muna
  • 2 rkl sokeria
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria
  1. Sekoita maito, muna, sokeri ja perunajauhot hyvin kattilassa.
  2. Kuumenna seosta liedellä koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Älä keitä!
  3. Lisää lopuksi vaniljasokeri. Voit käyttää maustamiseen myös aidon vaniljatangon siemeniä.
  4. Tarjoile vaniljakastike jäähdytettynä.

Valmista uuniomenat näin

  • 8 kotimaista omenaa
  • 1 dl muscovado- tai fariinisokeria
  • 1 dl mantelilastuja
  • 0,5 dl rusinoita
  • (loraus calvadosta)
  1. Repäise leivinpaperista 4 kappaletta noin 25 x 25 cm kokoista arkkia. Nosta arkit vuorotellen syvälle lautaselle tai kulhoon, jolloin pakettien kokoaminen on helppoa.
  2. Lohko omenat ja poista niistä siemenkodat.
  3. Jaa omenat leivinpaperipaloille, lisää muscovadosokeri, mantelilastut sekä rusinat ja valuta päälle kinuski (ja calvados).
  4. Rutista paketit kiinni ja sido napakasti narulla.
  5. Paista omenoita 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, tai kunnes omenat ovat pehmenneet ja saaneet vähän väriä.
  6. Anna uuniomenoiden jäähtyä hetki.
  7. Avaa paketit ja tarjoa uuniomenat lämpimänä vanilja- tai kinuskikastikkeen tai jäätelön kanssa.

 

Millaisista omenalajikkeista uuniomenat kannattaa valmistaa?

Hyvänä ohjenuorana voi pitää sitä, että mitä happamampi omena on, sitä paremmin se hajoaa sekä hilloutuu. Happamat omenat sopivat erinomaisesti uuniomenoiksi, piirakoihin sekä erilaisiin paistoksiin.

Mikäli oma omenapuu ei tuota tällaisia omenoista, kaupasta saatavat kovat lajikkeet kuten Granny Smith, sopivat myös leivontaan.

Lue myös nämä vinkit omenoista ja omenapuista

 

Uuniomenat kannattaa valmistaa happamista omenalajikkeista.

Resepti: toimitus, ruokakuva: Maru Lemmetty

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

jälkiruoka Pientalo ja piha Pientalon herkkusuut ruokaresepti uuniomena


Lisää samasta aiheesta