Hortensia
Hortensia

Raikkaat ruukkukasvit ikkunanlaudalle

Tuo kevät ikkunalaudallesi kukkivilla, vaaleansävyisillä ruukkukasveilla, samalla saat kotiisi valoisamman ilmeen. Valitse erivärisiä esikkoja, jalopelargoneja tai vaikkapa valkoisia, vaaleanpunaisia tai vaaleansinisiä saintpaulioita. Huone-esikko kukkii pitkään, vaikkakin vaatii paljon vettä. Liian vähällä kastelulla se nuokahtaa silmänräpäyksessä, mutta kulauksen saatuaan virkoaa yhtä nopeasti. Tavallisia värejä ovat valkoinen, sininen ja vaaleanpunainen. Toinen keväinen kaunotar on hortensia, joka niin ikään vaatii paljon vettä.

Tulppaanit maljakossa
 

Hemmottele itseäsi tulppaaneilla

Hanki sylillinen ihania tulppaaneja! Helmikuussa tulppaanivalikoima on runsaimmillaan. Sekoita eri tulppaanilajikkeita erivärisine ja -muotoisine kukkineen. Voit yhdistää samaan kimppuun vaikkapa kerrottuja ja yksinkertaisia kukkia, papukaijatulppaaneja tai muita ripsireunaisia lajikkeita. Leikkaa varsiin uudet imupinnat ennen kuin laitat kukat maljakkoon. Anna sen jälkeen tulppaanien seistä kääreessään viileässä vedessä, jotta ne ehtivät vahvistua, ja asettele ne vasta tämän jälkeen maljakossa. Näin ne pysyvät pidempään suorina ja kauniina. Tulppaanien joukkoon voi sekoittaa muitakin kevään leikkokukkia, kuten leinikkejä, väriherneitä tai hyödettyjä kirsikanoksia.

Narsissit
 

Kevätsipuleita ruukussa

Laita valmiiksi hyödettyjä kevätsipuleita ruukkuun ikkunalautaa tai pöytää koristamaan. Narsissit eivät pelkästään kuki runsaasti, ne myös tuoksuvat keväälle! Aseta sipuliruukku kukinnan loputtua viileään tilaan. Kun routa on sulanut ja kevät ehtinyt tarpeeksi pitkälle, kaiva sipulit puutarhaan ja pääset nauttimaan niistä vielä kauan! Näin voit toimia useimpien ruukkusipulien kohdalla, tosin hyasintit saattavat uudestaan kukkiessaan näyttää hieman heiveröisiltä.