Fiskars-monitoimileikkurit ovat uudenlainen ratkaisu omenapuiden leikkaamiseen ja leviämään päässeiden marja- tai koristepensaiden raivaamiseen. Kotipuutarhurit ovat ihastuneet pitkävartisiin teholeikkureihin huomattuaan, miten kevyttä niillä on leikata eivätkä selkä ja käsivarret kolotakaan illalla. Sarjan uutuustuote on hinnaltaan edullisin monitoimileikkuri Junior.
 
Monitoimileikkuri ylettyy korkealle puiden latvuksiin ja syvälle piikkisen ruusupensaan sisuksiin. Sillä voi myös leikata matalalta kumartelematta. Terät leikkaavat kahdella tavalla: joko varren puolivälissä olevalla vetokahvalla tai päätynupista vetämällä. Päätynuppia kannattaa käyttää varsinkin silloin, kun kurkotellaan korkealle ja vartta käytetään pisimmillään.
 
Leikkuutehoa ei vähennä se, että kädet ovat kaukana teristä – päinvastoin. Leikkurissa on voimanvälitysmekanismi, jonka ansiosta lihasvoimaa tarvitaan entistä vähemmän. Omenapuun latvan saa leikattua tukevasti maassa seisten!
 
Yksityiskohtia, joilla on merkitystä
 
Fiskars monitoimileikkuriPuutarhan monitoimileikkuri Juniorissa on alasinmallinen terä, mikä käytännössä tarkoittaa, että terät purevat hyvin kovaan ja kuivaan puuhun. Hyviä kohteita ovat esimerkiksi vanhat marjapensaat, syreeni ja alasleikattavat orapihlaja-aidat.
 
Leikkuupää kääntyy varteen nähden 26 astetta. Leikkurilla voi siis tehdä pieniä ihmeitä eli leikata oksia toisen oksan takaa tai muuten hankalasta paikasta. Kääntyvän pään ansiosta myös vesakon saa poikki maata myöten eikä maahan jää pystyyn vaarallisia, teräviä tappeja.
 
Kuluttajahinta noin 49,50€
 
Lisätietoja:
Fiskars
Puh. (09) 3509 000