Siirry pääsisältöön

Osallistu kilpailuun!

Voit voittaa Tempur-tyynyn

Saamme kaukolämpötarjouksen Fortumilta. Suunnittelijoiden rekrytointi alkaa.

Lämmitys
Lähdimme ennakkoluulottomasti tarjoamaan projektiamme kahdelle TV:ssä pyörivälle sisustusohjelmalla alla olevalla viestillä: "Modernin älykäs talo! Meillä on unelma, ja ensimmäinen osa tästä unelmasta toteutui kun saimme omakotitalotontin Tuusulasta, lokakuussa 2007...
18.1.2008
Saimme varmistuksen, että alueelle rakennetaan KaapeliTV-verkko.

Taloautomaation toimintohaaveet tarkentuvat.
Keittiötoimittajien tarjontaan tutustuminen alkaa.

Sisustussuunnittelijoiden kontaktointi ja muutama TV-ohjelma

Aluksi mietimme miten saisimme ”julkkis-sisustussuunnittelijan” mukaan tähän projektiin, järkevällä budjetilla.

Lähdimme ennakkoluulottomasti tarjoamaan projektiamme kahdelle TV:ssä pyörivälle sisustusohjelmalla alla olevalla viestillä:

MAINOS
MAINOS LOPPUU

”Modernin älykästalo!

Meillä on unelma, ja ensimmäinen osa tästä unelmasta toteutui kun saimme omakotitalotontin Tuusulasta, lokakuussa 2007. Päädyimme hakemaan tonttia Tuusulasta, koska se on sijainniltaan kummankin tämän hetkisen työpaikan huomioon ottaen kaikin puolin järkevä ja Tuusulan kunta on maineeltaan ja taloudeltaan hyvin hoidettu kunta. Tuusulan tarjoaa paljon mahdollisuuksia, koska se on pääkaupunkiseudun kehyskunta. Tuusulassa palveluiden määrä kasvaa kokoajan ja välimatka ”kaupunkiin” ei ole kuin 30 kilometriä. Lisäksi se on ihanteellinen paikka ajatellen mahdollista perheenlisäystä.

Olemme suunnitelleet, että rakennamme kivitalon. Talon asuinpinta-ala on n. 150 neliötä ja bruttoala n. 180 neliötä, talo toteutetaan 1,5 kerroksessa. Saimme mielestämme ihanteellisen tontin, koska se on kujan pääty ja etelästä katsottuna tontin vasen sivu rajoittuu puistoon. Olemme suunnitelleet myös etelään suuntautuvaa osaksi katettu kattoterassia. Mielestämme tässä on kaikki ainekset rauhalliseen ”maaseutuasumiseen”, koska elämme hektisiä ja omakoti olisi paikka missä rauhoittua ja nauttia elämästä.

Tähtäimessä on tehdä oikeasti 2000-luvun talo. Olemme suunnitelleet, että otamme huomioon nykypäivän vaatimukset, talo on ympäristöystävällinen, siksi olemme miettineet, että talosta tulee matalaenergiatalo. Meille tulevassa unelmatalossa jokainen nurkka on erittäin tärkeä, haluamme että jokaisen neliön suunnitteluun pureudutaan tosissaan. Haluamme talostamme täysin tietokoneella ohjattavan (nykytekniikan rajoissa), eli kaikkia talon toimintoja voidaan ohjata yhdestä ”kaukosäätimestä”. Suunnitelmissa on rakentaa elokuvahuone / viihdehuone, jossa akustiikka on elokuvateatteri tasolla. Haluamme haastaa ammattilaiset tekemään oikeasti mm. nykypäivän valaisusuunnittelun ja kannustamme kehittämään uusia ratkaisuja.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Miksi otimme teihin yhteyttä?

Lyhyesti ja ytimekkäästi: olemme kiinnostuneet yhteistyöstä kanssanne Haluamme toteuttaa talomme ammattilaisten avulla. Annamme suunnittelijalle vapaat kädet pohjapiirustusvaiheesta alkaen, millainen nykypäiväntalo voisi parhaimmillaan olla?

Keitä me olemme?

Asumme tällä hetkellä kerrostalokaksiossa. Mieheni Tero on kotoisin Tuusulasta, ja minä Hanna olen syntyjään Järvenpäästä. Jo muutaman vuoden ajan olemme katselleet omakotitalotontteja ympäri pääkaupunkiseutua. Tähän mennessä olemme matkustaneet ympäri Aasiaa, ja sukeltaneet monissa merissä vuosittain. Joka vuosi olemme valinneet uuden matkakohteen Aasiasta, pidämme aasialaisesta kulttuurista, sisustuksesta ja ruoasta. Pidämme myös kotimaan matkailusta, kesällä -05 ajoimme suomen pohjoisimpaan paikkaan Nuorgamiin. Harrastuksiimme kuuluu mm. kuntosalia, lumilautailua, sulkapalloa sekä rullaluistelua kesäisin.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

PS. Ohessa linkki Jämerän Topaasiin, jota olemme alustavasti suunnitelleet käytettävän suunnittelun pohjana.”

 

TV- sisustussuunnittelua ei kuitenkaan saatu, saimme jopa toisen kanavan tuotantoyhtiöltä vastauksen. Toinen kanava oli selvästi kiinnostunut, mutta ongelmaksi muodostui aikataulutus tuotantokausien osalta. Tämän jälkeen Pyysimme TV:stä tutulta sisustussuunnittelijalta tarjousta koko talomme kokonaisvaltaisesta sisustussuunnittelusta. Kun vihdoin saimme tarjouksen, sukat pyörivät jalassa ja ajattelimme, että eihän tämä touhu voi näin kallista olla. Tämän jälkeen tulimme järkiimme ja ryhdyimme kontaktoimaan internetistä löytyviä sisustussuunnittelijoita, joiden joukosta löysimme sen meille oikean (emme ole katuneet kertaakaan tämän henkilön valintaa!).

Sähkösuunnittelijan etsintä alkaa

Tässä vaiheessa meillä oli aika selvä ajatus minkä taloautomaation tulisimme valitsemaan ja sen pohjalta etsimme sähkösuunnittelijaa, jolla olisi vankka kokemus ko. taloautomaatiokohteiden suunnittelussa.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

LVI-suunnittelijoiden etsintä alkaa…

Vaimon kommentti yhtenä päivänä:” mistähän oikeesti tietää mikä firma kannattaa ottaa lvi-suunnitteluun…(?)” LVI-suunnittelijaa aloimme etsiä netistä, ilman mitään taustatietoa. Lopulta tapasimme taas kolmea ehdokasta ja teimme valinnan jälleen fiilispohjalta.

Näihin aikoihin aloitimme ”ratkaista” AV-puolta kontaktoimalla tunnettuja hifi-liikkeitä alla olevalla viestillä:

Tarvitsisimme apua uudiskohteemme hifistämiseen (ja tietoliikennesuunnitteluun). Eli 1.6.2008 hyökkäämme palalle peltoa Tuusulassa ja aloitamme unelmatalomme teon. Suunnitelmissa on tehdä moderni vahvasti taloautomaatiota hyödyntävä 2.krs n.170m2 kivitalo. Hifistämisen näkökulmasta talon 2. kerrokseen tulisi äänieristetty leffateatterihuone (n.3*5m) ja muualle monihuonejärjestelmä + makuuhuoneisiin ehkä omat systeemit…  Tuossa siis lähtökohdat pääpiirteittäin eli voit arvata, että tarvitsisimme apua. Voisimmeko tulla joku päivä juttelemaan haaveistamme ja Teidän tarjoamasta palvelusta? Sekä tietysti jos/kun Teiltä löytyy kokemusta eri taloautomaatiotoimittajista, niin olisimme kiitollisia yhteystiedoista sekä eri toimittajien tuotteiden plussat ja miinukset hifistämisen kannalta?”

Valaisusuunnittelijan etsintä käynnistyy

Tämä oli ehkä nopein kaikista tähän astisista valinnoista. Jo toinen kontaktoimamme yritys saa Meidät niin vakuuttuneiksi, että nimi pistettiin sopimuspaperiin välittömästi. Vaikka tämä oli vastoin normaalia toimintatapaamme (3 vaihtoehtoa josta paras valitaan).

Keittiötoimittajien kontaktoinnit alkavat

Kävimme tutustumassa kahteen ”valtakeittiö firmaan” sekä kahteen ”high-end keittiöfirmaan”. Löysimme kuitenkin sattumalta eräs lauantai yllättävän vaihtoehdon lehtimainoksen perusteella, joka osoittautui äärimmäisen hyväksi löydöksi. Keittiötoimittajaksi valikoitui www.opdeco.fi

Seuraa Villa Unelman valmistumista! Tero Niemi ja Hanna Castrén-Niemi rakentavat Tuusulaan unelmiensa taloa, ”asumismukavaa passiivitaloa”. Tavoitteena on mm. aurinkoenergian ja taloautomaation laaja hyödyntäminen. Yksityiskohdat selkiytyvät sitä mukaa kun rakentaminen etenee. Talon on tarkoitus valmistua vuoden 2009 juhannukseen mennessä. Lue lisää rakentamisen vaiheista alla olevista linkeistä, jokaista rakennusvaihetta on myös mahdollisuus kommentoida kunkin jutun jälkeen.

Villa Unelman tarina jatkuu, lue lisää alla olevista linkeistä!