MAINOS

Säästä energiakuluissa – laita lämmitys kesätauolle

Lämmitys

Aurinko lämmittää jo mukavasti. On aika kytkeä lämmitys pois päältä ja tarkistuttaa järjestelmän toiminta. Näin säästät energiaa, ja pitkällä juoksulla myös kukkaroasi.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Kytke lämmitys pois päältä

Lämmityksen säätöventtiileissä on aina pieni läpivirtaus, joka tuo lämmitysverkostoon lämmintä vettä. Lämmityksen automatiikka huolehtii siitä, että säätöventtiilit ovat Kiinni-asennossa, mutta se ei vielä riitä.

– Lämmityksen poiskytkeminen edellyttää ns. kesäsulun sulkemista tai lämmitysverkoston kiertovesipumpun pysäyttämistä. Lämmityksen poiskytkeminen ei vaikuta lämpimään käyttöveteen, toimialapäällikkö Arvo Ylönen LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry:stä sanoo.

– Erityisesti vanhojen talojen verkoston vedessä on sakkaa, joka voi laskeutua pumpun pesään ja jumiuttaa sen. Pari kertaa kesässä kannattaakin pumppu käynnistää hetkiseksi.

Taloyhtiöissä lämmitysjärjestelmän käyttö ja huolto ovat taloyhtiön vastuulla. Omakotitalon omistaja puolestaan vastaa talonsa laitteista.

Tilaa vuosihuolto

Kun lämmitys on pois päältä, kannattaa tarkistuttaa järjestelmän muiden osien toiminta. Säännöllinen tarkistus ja huolto pienentävät talvisia häiriöriskejä.

– Vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä on melko huoltovapaa, mutta siinäkin on osia, jotka pitää ajoittain tarkistaa ja tarvittaessa uusia, esimerkiksi patteritermostaatit, varoventtiilit tai paisunta-astia. Erityisesti kattilalaitosten puhdistus ja polttimien huolto on hyvä teettää kesällä. Näissä asioissa kannattaa kääntyä LVI-alan ammattilaisten puoleen, Ylönen vinkkaa.

Suunnittele tulevaisuutta

Lämmityslaskua – ja ympäristökuormitusta – voi pienentää myös siirtymällä vaihtoehtoisiin energiamuotoihin. Esimerkiksi aurinkoenergia ja maalämpö sopivat mainiosti moniin kiinteistöihin, ja ovat ympäristöystävällisiä lämmitysratkaisuja.

Lisätietoja:

LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry

www.lvi-tu.fi

LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry on LVI-asennusalalla toimivien yritysten toimiala- ja työnantajajärjestö. Sen tehtävänä on jäsenyritysten ja toimialan liiketoimintamahdollisuuksien edistäminen. Liiton jäsenyritysten yhteenlaskettu liikevaihto on 1,3 miljardi euroa, ja ne työllistävät reilut 7 500 henkilöä. LVI-TU on vahva erikoisurakointiliitto osana Rakennusteollisuus RT:tä.

Lähde: ePressi.com

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

kodin lämmitys lämmittää lämmitys lämmitysjärjestelmiä lämmitysjärjestelmä lämmitysjärjestelmät pientalon lämmitysjärjestelmä


Lisää samasta aiheesta