MAINOS

Sähköinen kulunvalvonta tulee rakennustyömaille

Talo

Heinäkuun alussa voimaan astuva lakimuutos vaikuttaa myös tavalliseen pientaloasujan arkeen. Lue lisää!

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Kesällä astuu voimaan lakimuutos, joka tähtää harmaan talouden kitkemiseen rakennustyömailta.

  • Heinäkuun alusta lähtien pääurakoitsijan on kuukausittain ilmoitettava verottajalle työmaan työntekijätiedot.
  • Tilaajien on puolestaan tehtävä kuukausittain ilmoitus urakasta ja laskutuksesta.

Ilmoitusvelvollisuuden lisäämisellä halutaan avata usein pitkätkin urakkaketjut ja informoida verottajaa reaaliaikaisesti työmaiden työntekijä- ja urakkatiedoista. Yhtenä ratkaisuna ilmoitusvelvollisuuden täyttämiseen on sähköinen kulunvalvonta.

Lakimuutos vaikuttaa myös remonttia suunnittelevan pientaloasukkaan arkeen

Moni suomalainen pientaloasukas asuu asunto-osakeyhtiössä. Kun taloyhtiö tilaa vaikkapa korjaustöitä, sitä koskevat samat velvoitteet kuin muitakin tilaajia. Luvanvaraisista rakennustöistä myös tavallisen kuluttajan pitää jatkossa tehdä ilmoitus verottajalle ennen vastaanottotarkastusta.

Jatkossa suomalaisilla rakennus- ja remonttityömailla nähdään vain kulkulupakortin kanssa liikkuvia ammattilaisia. Verottajalla tulee periaatteessa olla tieto jokaisesta työmaalla liikkuvasta henkilöstä.

Lakimuutos hyödyttää yhtä lailla isoa kuin pientäkin urakoitsijaa. Luvanvaraista rakennustyötä teettävä pientaloasukas nukkuu yönsä rauhallisemmin, kun tietää ettei aliurakoitsija enää pysty ilmoittamaan ”haamutunteja”.

Sähköinen tiedunkeruu ja kulunvalvonta

paikannus tiedonsiirtoasema

tiedonsiirtoasema paikannin.com

Sähköinen tiedonkeruu perustuu kulunvalvontaan, joka puolestaan edellyttää kehittynyttä paikanninteknologiaa. Paikannuspalveluiden suomalainen markkinajohtaja on PPCT Finland, jonka Paikannin.com-palvelua käytetään liikkuvan kaluston seurantaan. Palvelua käyttävät sekä yhden miehen yritykset että suurkonsernit.

Paikannin.com-palvelu tuottaa täsmällisen karttanäkymän kaluston sijainnista. Näin esimerkiksi työnjohto tietää ajantasaisesti, missä kalusto liikkuu, mikä yksiköistä on lähimpänä kulloistakin työnkohdetta ja minkä verran resursseja on vapaana.

paikkaninteknologiaa

Kehittynyttä paikkaninteknologiaa

Lisätietoa: www.paikannin.com

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

harmaa talous paikannin.com rakennustyömaa sähköinen kulunvalvonta